Ingezonden persbericht

DIMI LANCEERT HAAR NIEUWE WEBSITE

Vanaf 1 oktober is , de jongerensite over kunst, cultuur en lifestyle in Rotterdam, niet meer dezelfde en ...eigenlijk nooit meer hetzelfde! Met trots presenteren Rotterdam Festivals, Beng en Brain Company de nieuwe DIMI website. Het primaire doel van deze site is - net als voor het gelijknamige blad - het bereiken en stimuleren van CKV-scholieren. Ondermeer door het zo uitgebreid en actueel mogelijk aanbieden van de complete Rotterdamse culturele agenda.

Het magazine 'DIMI, the New Kid in Town' is een jongerenmaandblad over kunst, cultuur en lifestyle in Rotterdam en verschijnt sinds 2000. DIMI is een uitgave van Rotterdam Festivals, ondersteund door Culturele Zaken, Gemeente Rotterdam en de Rotterdamse kunst- en cultuurinstellingen. De directe doelgroep zijn de CKV en KCV leerlingen op Havo en Vwo in de leeftijd van 15- 20 jaar, woonachtig in Rotterdam en omgeving. DIMI informeert hen op een zo aantrekkelijk mogelijke manier over het actuele kunst- en cultuuraanbod in Rotterdam en moedigt haar lezers aan tot bezoek aan de kunst- en cultuurinstellingen en activiteiten in Rotterdam.

Het magazine 'DIMI, The New Kid in Town' werd het afgelopen jaar uitgebreid met een website die in eerste opzet een digitale kopie was van de papieren editie. Omdat de behoefte steeg naar zowel meer interactie met de doelgroep als meer inhoudelijk onderscheid met het magazine, is de site vernieuwd. De nu gelanceerde DIMI site is sneller, verrassender en vernieuwender opgezet om jongeren meer aan te spreken en hen te laten terugkeren.

De site wordt vanaf heden echt gebruikt als een verlengstuk van het blad. De basis van de website wordt weliswaar nog steeds gevormd door de bladinhoud, maar deze zal ruimschoots aangevuld worden met actuele recensies van jongeren, informatie die pas tijdens de betreffende maand bekend wordt, nieuwe prijsacties, fun-elementen en uitgebreidere informatie op CKV gebied. Het DIMI magazine wordt over het algemeen gebruikt voor aankondigingen, terwijl de inhoud van de site wekelijks ververst zal worden door de redactie.

Naast deze inhoudelijke vernieuwing hebben de grafische en technische ontwerpers van respectievelijk bureau Beng en Brain Company, de site zo ontworpen dat bij elk bezoek het aanzicht van de pagina's 'at random' van stijl zal veranderen. De site ziet er dus nooit hetzelfde uit.

De DIMI website is zeer flexibel opgezet. Inhoud, vormgeving en techniek zijn volledig van elkaar losgekoppeld, zodat iedere medewerker zich kan concentreren op waar hij/zij goed in is. De redactie hoeft zich daardoor alleen maar bezig te houden met het verzamelen van content, zonder zich in ingewikkelde html- of databasetechnieken te hoeven verdiepen. De samenstelling en publicatie van de webpagina's wordt verder door het door Brain Company ontwikkelde content management systeem (BC:CMS/XO genaamd: Brain Company Content Management System for eXtensible Output) afgehandelt. Bijna alle informatie op de site komt uit deze database. De DIMI redactie vult de database zelf met tekst en beeld.

Uitgangspunten voor de vormgeving zijn entertainment en afwisseling. Door een enorme variatie in kleur, vorm, animatie en geluid probeert de site de eerste voorpret op te wekken die hoort bij cultuur happen. De telkens wisselende vormgeving vormt toch duidelijk een geheel en laat bovendien zien dat de site continu in beweging is, net als de culturele uitgaanswereld.

Opmerkelijke items zijn:

Galerie:
Dit is dé plek waar CKV-leerlingen hun talenten kunnen tonen aan een groot publiek.

What's happening:
Hieronder vind je de meest actuele uitgaansagenda.

Kunsstof:
Alle kunstdisciplines hebben een eigen plek op de site onder de button Kunststof. Deze plek wordt gevuld met alles en meer over het betreffende onderwerp, maar bijvoorbeeld ook recensies, interviews, tips, en aankondigingen.

Wanted:
Hier zijn alle oproepen en vacatures van de Rotterdamse culturele sector

te vinden.

Messageboard:
Hier kun je iets te koop aanbieden, maar ook dingen vinden waar je misschien al jaren naar op zoek bent. Je kunt hier ook reageren op stellingen die DIMI of iemand anders op het board plaatst.

CKV, Lesbrieven en DIMI helpt en Links:
Klik op de links van CKV of Lesbrieven en je vindt alles op dit gebied.

Leerlingen die bezig zijn met een opdracht en iets toch niet kunnen vinden kunnen de hulp inschakelen van DIMI bij 'DIMI helpt'. Kijk onder Links en vind alle gegevens van de instellingen!

Deel: ' DIMI lanceert haar nieuwe website '
Lees ook