DINERS CLUB

Diners Club komt met eigen 'Diners Club mobiele telefoon'

Diners Club komt met online dienstverlening via eigen 'Diners Club mobiele telefoon'

Amsterdam, 4 juli 2002 - Diners Club biedt leden een 'Diners Club mobiele telefoon' aan waarmee haar exclusieve financiële diensten en betaalservices altijd en overal beschikbaar zijn via mobiel internet. Deze uitbreiding van - op maat gesneden - dienstverlening past in het streven van Diners Club om klanten meer dan alleen een betaalmiddel te bieden. Deze exclusieve mobiele telefoon, die in nauwe samenwerking met mobiel internetspecialist MChannels is ontwikkeld, maakt de internationale dienstverlening van Diners Club nog completer.

MChannels is gespecialiseerd in het online toegankelijk maken van allerlei informatie en geeft daarmee bedrijven zoals Diners Club de mogelijkheid effectiever met hun klanten te communiceren. MChannels heeft inmiddels al vele merken voorzien van een speciale mobiele telefoon die op hun dienstverlening en imago is afgestemd, zoals Bacardi, Golfsite, KNLTB en Quote Finance. Vanaf nu kunnen Diners Club leden informatie, zoals maandelijkse aanbiedingen, informatie over verlies of diefstal van de kaart en reisinformatie op hun mobiele telefoon krijgen. Interessanter is wellicht nog dat onderweg via een soort 'vindservice' bijvoorbeeld een restaurant naar keuze kan worden geselecteerd om hier vervolgens via één klik telefonisch een reservering te maken.
Bovendien kunnen leden direct achterhalen waar de luxe en gratis toegankelijke Diners Club airport lounges zich bevinden. Leden kunnen verder online beschikken over onder andere financiële informatie van Reuters, actueel nieuws van het ANP en golfinformatie met routebeschrijving naar alle golfcourts in Nederland. De telefoon is voorzien van een aanklikbaar Diners Club logo wat direct toegang geeft tot de Diners Club informatie en de MChannels portal voor de overige informatie.

Optimale vrijheid
De Diners Club mobiel past perfect binnen de lifestyle van de haar klanten, die goede bereikbaarheid én actuele informatievoorziening - afgestemd op de situatie - hoog op hun wensenlijstje hebben staan. De heer Poelman van Diners Club licht toe: 'Het is voor onze klanten van groot belang om optimale financiële bewegingsvrijheid te hebben, zowel in binnen- als buitenland. Met de Diners Club Card en vooral het inbegrepen pakket van exclusieve diensten kunnen ze in feite gaan en staan waar ze willen, altijd met een gevoel van vrijheid op zak. Om dat gevoel te optimaliseren introduceren wij nu de speciale Diners Club mobiele telefoon, waarmee het pakket van financiële diensten en betaalservices van Diners Club voor de klanten altijd online beschikbaar zijn.'

De mobiele diensten zijn speciaal geselecteerd voor het profiel van een Diners Club klant. Ze voorzien in allerhande informatie op het gebied van reizen, zakendoen en privé interesses. Diners Club ziet de zogenoemde 'merken mobiel' als een eerste stap en ziet perspectief in de toekomstige mogelijkheden van mobiele diensten waaronder locatie afhankelijke diensten. Hiermee kunnen klanten individueel worden geïnformeerd over speciale, locatiegebonden aanbiedingen. Diners Club kan zogenoemde preferente kaartacceptanten de mogelijkheid geven van deze dienst gebruik te maken en zo een zekere exclusiviteit laten claimen.

Zeer complete Accompli 008
De mobiel die MChannels aanbiedt in combinatie met een Vodafone abonnement is de Motorola Accompli 008 die handige functies combineert met gebruikersgemak. Het toestel heeft een touchscreen met handige pictogrammen voor onder meer telefoonboek, sms, e-mail, faxen, voicenotes en een agenda met synchronisatiemogelijkheid met de Outlook-agenda op de pc. Deze services zijn mogelijk dankzij het snelle GPRS-netwerk, dat nu in geheel Europa via Vodafone beschikbaar is.


---

Deel: ' Diners Club komt met eigen 'Diners Club mobiele telefoon' '
Lees ook