Diploma uitreiking eerste groep Nieuwkomers Leerwerktraject lassen


Statushouders, vluchtelingen of asielzoekers; vanaf nu zijn het gewoon kanjers!

VELSEN-NOORD, 20161221 -- Vrijdag 16 december 2016 vond de diploma-uitreiking plaats aan de eerste kandidaten uit het Leerwerktraject voor Nieuwkomers bij Haprotech Lasopleidingen in Velsen-Noord. Dit scholingsprogramma, gericht op vluchtelingen uit oorlogsgebieden die hier in Nederland een nieuw bestaan opbouwen, komt voort uit een samenwerkingsverband tussen Haprotech Lasopleidingen en WerkSaam West-Friesland uit Hoorn. Speciaal voor deze gelegenheid kwam Job Cohen, voormalig lid van de Tweede Kamer der Staten Generaal en inmiddels voorzitter van de landelijke vereniging voor sociale werkgelegenheid en re-integratie Cedris, langs om hen te feliciteren met het behaalde resultaat: geslaagd in verschillende lasprocessen niveau 3, lasserkwalificaties en een VCA diploma.

[Job Cohen rijkt eerste lasdiploma's uit aan Nieuwkomers in West Friesland]
Cohen kwam op toevalligerwijze in aanraking met Haprotech Lasopleidingen en reageerde positief op een twitteruitnodiging om deze ceremonie bij te wonen. “ik vind het geweldig dat dit gebeurt, dat dit project er is en vind het mooi om hierbij aanwezig te zijn. Wij in Nederland beseffen niet wat mensen die gevlucht zijn hebben meegemaakt. Wat onvrijheid is. Je weet pas echt wat onvrijheid is als je onvrijheid hebt meegemaakt. Het is bewonderenswaardig hoe deze groep met positiviteit en heel hard werken een nieuw bestaan heeft weten op te bouwen, kunnen meedraaien in deze maatschappij. Dat is heel goed voor hen, en heel goed voor Nederland”, aldus Cohen.
Marjolijn Dölle, directeur van WerkSaam WF is het hier mee eens: “WerkSaam heeft de visie, het doel om de Participatiewet zo goed mogelijk uit te voeren. Iedereen in Nederland moet mee kunnen doen aan de arbeidsmarkt. Wij merkten dat vluchtelingen tijdens de inburgeringsperiode werden vrijgesteld van werk en vonden dat gek. De meesten van hen komen hierheen omdat ze juist een nieuw bestaan op willen bouwen, willen leren én werken. Wij wilden dat gaan combineren en vonden die mogelijkheid bij Haprotech Lasopleidingen. Het is geweldig om het succes van het team, van deze gemotiveerde mensen te zien. Zij laten blijken; zo moet het, niet afwachten, gewoon doen en je kansen pakken. Dan gebeuren er hele mooie dingen!”
Via Haprotech Technisch Uitzendbureau is het grootste deel van de groep inmiddels aan het werk als lasser. In bijzijn van hun nieuwe werkgevers ontvingen Said Ibrahim, Tekle Girmay, Ihab Abdulhamid, Samuel Girme, Ali Oveisy, Moulham Alkhalil, Sami Sombay, Alaa Alhanash en Taha Alrawi stralend hun papieren. Raymond Brand, manager Opleidingen en Consultancy van Haprotech Lasopleidingen sprak hen daarbij lovend toe. “Ik ben blij en trots dat wij ons steentje hebben kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van deze geweldige groep. En of ze nu nieuwkomers, vluchtelingen, asielzoekers, status- of vergunninghouders worden genoemd: ik stel voor dat we ze vanaf nu gewoon Kanjers noemen. Ik ben ervan overtuigd dat de werkgevers in Nederland ook blij en trots kunnen zijn om jullie in dienst te krijgen!”  In januari zal een nieuwe groep geselecteerde kandidaten gaan deelnemen aan dit succesvolle Leerwerktraject lassen.

Op de foto Job Cohen te midden van de geslaagde Nieuwkomers. Meer foto materiaal: https://hetlashuis.nl/over-ons/nieuws/20161219-statushouders-vluchtelingen-of-asielzoekers-vanaf-nu-zijn-het-gewoon-kanjers/
Meer informatie over Lashuis Haprotech : www.hetlashuis.nl
Meer informatie over Haprotech Technisch Uitzendbureau: www.ht-u.nl
Meer informatie over WerkSaam: www.werksaamwf.nlDeel: ' Diploma uitreiking eerste groep Nieuwkomers Leerwerktraject lassen '
Lees ook