Kempen & Co


Directie en Raad van Commissarissen Kempen & Co compleet

Dirk Bruneel blijft na de voorgenomen splitsing directievoorzitter van Dexia Bank Nederland

AMSTERDAM - Dirk Bruneel blijft, na de voorgenomen splitsing van Dexia Bank Nederland, aan als voorzitter van Dexia Bank Nederland. Aanvankelijk zou hij aanblijven tot de reorganisatie was afgerond en de effectenleaseproblematiek was opgelost, maar nu Dexia Groep een dringend beroep op hem heeft gedaan, heeft Bruneel besloten te blijven.

Peter Cornet (54) neemt afscheid van Dexia Bank Nederland. Cornet treedt op 31 maart terug uit de directie en blijft tot 30 juni als adviseur aan de bank verbonden. Als reden voor zijn vertrek geeft Cornet aan na de reorganisatie graag nog een keer iets anders te willen doen. In 1999 werd Peter Cornet holding directeur van Labouchere, nadat hij ruim 20 jaar in diverse functies voor de Nederlandsche Bank had gewerkt. Na de fusie met Kempen & Co was hij vice-voorzitter van de directie van Dexia Bank Nederland.

Cornet wordt in de directie van Dexia Bank Nederland, na de splitsing die naar verwachting in april plaatsvindt, opgevolgd door Jos Brumagne (41), die al circa een half jaar is betrokken bij de reorganisatie van Dexia Bank Nederland. Voor zijn komst naar Nederland werkte hij ondermeer voor Bacob Bank, Artesia Bank, en Dexia Bank België. De nieuwe directie van Dexia Bank Nederland zal bestaan uit Dirk Bruneel (voorzitter), Stefaan Decraene, Luc Van Thielen en Jos Brumagne. De Raad van Commissarissen van Dexia Bank Nederland zal na de splitsing bestaan uit Axel Miller,

Marc Hoffmann en Pieter van der Laan en wordt mogelijk later nog uitgebreid.

Als nieuwe commissaris bij Kempen & Co, dat na de voorgenomen afsplitsing weer een zelfstandige vennootschap zal zijn, is Wiet Pot (45) voorgedragen. Hij was tot vorig jaar één van de twee

Chief Operation Officers van de Equities Division van Goldman Sachs, waar hij 16 jaar werkte. Met de voordracht van de heer Pot is de Raad van Commissarissen van Kempen & Co compleet en bestaat uit vijf personen, te weten Axel Miller, Marc Hoffmann, Dirk Bruneel (alle drie lid van het eexecutive ccommittee van de Dexia Groep), Onno Wentges (voormalig directeur van Kempen & Co) en Wiet Pot. De directie wordt gevormd door Evert Greup (voorzitter), Ieko Sevinga en Leo Deuzeman.

Alle benoemingen zijn onder voorbehoud van goedkeuring van De Nederlandsche Bank.


---

Deel: ' Directie en Raad van Commissarissen Kempen & Co compleet '
Lees ook