Ingezonden persbericht

Superweb overgenomen

DIS Europe timmert door. Grote uitbreiding netwerk

HEERENVEEN, 20050414 -- Heerenveen- Een paar maanden is het rustig geweest rond DIS Europe BV. Dit is met opzet gebeurd om allerlei zaken intern correct te doen verlopen. Zowel logistiek als administratief hebben we een ommezwaai gemaakt zonder dat onze klanten daar ook maar iets van hebben gemerkt. E.e.a. was nodig doordat er nog wat overnames hebben plaats gevonden.


Op 11 april hebben we internet provider Superweb overgenomen vertelt directeur Harmen Dam. Deze overname versterkt de marktpositie behoorlijk. Dit is zeer waarschijnlijk niet de laatste overname. Verder is dochter Fiberworld druk doende haar marktpositie op het gebied van wireless internet te versterken. Op dit moment kan Fiberworld langs de gehele A7, van Lemmer tot Groningen, wireless internet diensten aanbieden. Inmiddels zijn enkele duizenden klanten aangesloten op dit uiterst stabiele netwerk waarop ook telefonie mogelijk is. Gebruikers van deze nieuwe telefoondienst maken dan geen gebruik meer van de huidige dure KPN telefoon abonnementen.
Dit nieuwe wireless netwerk biedt een veel hogere bandbreedte en is daardoor vele malen sneller zijn dan de huidige standaard ADSL aansluiting. Voor bedrijven dus de meest ideale en betaalbare oplossing.
Bestaande exploitanten van een glasvezelnetwerk binnen deze regio hebben er nu een extra concurrent bij gekregen.
Via ons netwerk is het namelijk ook mogelijk om verbindingen boven de 10 Mbit/s te leveren.

Maar ook de horeca en de recreatieve sector zijn niet vergeten. Hiervoor hebben we een oplossing ontworpen waardoor eigenlijk iedere camping, jachthaven of restaurant haar gasten kan voorzien van wireless internet. We zijn wat langer bezig geweest met testen verteld Harry Dijkstra. Maar we hebben dan ook een echt super stabiel netwerk gebouwd met de meest moderne apparatuur. Dagelijks zijn er een aantal monteurs bezig om nieuwe klanten aan te sluiten.

Er loopt een onderzoek voor de rollout van een wireless netwerk in geheel Zeeuws Vlaanderen en de Belgische grensstreek: Gaat Dam verder. Dit is een zeer uitgestrekt gebied waar nauwelijks ADSL verkrijgbaar is. Door gebruik te maken van bestaande infrastructuur zoals silo's bij boerderijen en al geplaatste antenne masten kunnen wij snel uitrollen en zowel particulieren als bedrijven passende breedbandaansluitingen bieden. Met gemak kunnen wij afstanden van 65 km overbruggen zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

Tegelijkertijd zijn we bezig met het testen van TV mogelijkheden over het netwerk; Vertelt Harry Dijkstra en is deze week onze nieuwe newsserver als test online gegaan. Kortom we blijven aan de weg timmeren om onze relaties passende diensten te bieden.

Deel: ' DIS Europe neemt Superweb over '
Lees ook