Discovery benoemt Robin Paxton tot nieuwe Managing Director van de Europese activiteiten

13 juni 2002 - Discovery Networks International (DNI), 's werelds grootste producent van documentair film- en entertainmentmateriaal, heeft Robin Paxton benoemd tot de nieuwe Managing Director van Discovery in Europa, Afrika en het Midden-Oosten (EMEA).

Robin Paxton heeft uitgebreide ervaring opgedaan binnen de Britse en internationale televisiewereld. Recentelijk stond Paxton aan het hoofd van de televisieactiviteiten van Walt Disney Company in Azië en het gebied rond de Stille Oceaan. Hij was verantwoordelijk voor de uitzendingen, distributie en productie en voor de commerciële activiteiten rond de Disney-merken. Daarvoor was Paxton Managing als Director van Carlton Television in India betrokken bij de lancering van Carlton's tv-activiteiten op het subcontinent.

Dawn McCall, President van Discovery Networks International: "Discovery in Europa, Afrika en het Midden-Oosten is de drijvende kracht achter onze distributie, innovatie en internationale groei. Deze buitengewone rol vraagt iemand aan de top met uitzonderlijke kwaliteiten: zakelijk inzicht, creatieve flair en strategische visie. Robin beschikt over deze drie kwaliteiten en we verheugen ons met hem samen te werken om DNE weer een stap verder te brengen."

Voor hij zijn internationale carrière begon was Paxton een belangrijk figuur bij de Britse commerciële televisie. Hij begon zijn loopbaan als journalist en producer van actualiteitenitems bij London Weekend Television. Hij klom op tot Controller of Factual Programmes en werd vervolgens Managing Director van LWT Television, verantwoordelijk voor het uitzendschema en de programmering. Hij was tevens enige tijd werkzaam als onafhankelijk televisieconsultant.

Paxton: "Discovery is zonder twijfel een van de weinige echt mondiale mediamerken en staat overal voor hoge kwaliteit en integriteit. De Europese activiteiten zijn al zeer belangrijk en blijven met een benijdenswaardig tempo groeien. De uitdaging nu is het succes van Discovery Networks Europe verder te vergroten in een wereld die steeds vluchtiger wordt."

Paxton volgt Joyce Taylor op, die eerder dit jaar DNE heeft verlaten. Het bedrijf heeft sindsdien een herstructurering doorgevoerd en afzonderlijke operationele units geformeerd die zich richten op specifieke onderdelen van de markten in Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Verder heeft Discovery onlangs David Abraham benoemd tot General Manager UK - een nieuw gecreëerde functie - en is het bedrijf nog op zoek naar een General Manager EMEA.

####
Aanvullende informatie voor de redactie:

Discovery Communications, Inc. (DCI) is 's werelds grootste producent van documentair film- en entertainment materiaal en verzorgt via haar divisie Discovery Networks International (DNI) uitzendingen in 155 landen. De in DNI ondergebrachte kanalen zijn Discovery Channel, Discovery Kids, Discovery Health, Discovery Home & Leisure, Animal Planet, People+Arts, Discovery Sci-Trek, Discovery Travel & Adventure, Discovery Civilisation en Discovery Wings. DNI biedt kijkers over de hele wereld programma's aan die op hun wensen zijn toegesneden. De programma's worden in 33 talen via 11 satellieten in 69 verschillende kanalen verspreid.

Meer informatie & beeldmateriaal:
Monogram Communication Strategies (MCS) - Marguérite van der Heyden, Tel.: 023 - 562 82 08; Fax: 023 - 5651724 Email: margueritevdh@monogram.nl- www.mcsonline.nl - www.press.discovery.com

Deel: ' Discovery benoemt Robin Paxton tot nieuwe Managing Director van de E.. '
Lees ook