UPC NEDERLAND

Discovery Channel verkrijgbaar via UPC Digital in Flevoland

Amsterdam, 24 maart 2003, Vanaf dinsdag 1 april 2003 zal Discovery Channel in Flevoland uitsluitend verkrijgbaar zijn via UPC Digital en niet langer in het analoge standaardpakket worden doorgeven. In het kader van UPC's digitale strategie zijn Discovery Channel en UPC overeengekomen dat Discovery Channel in bepaalde gebieden niet langer deel uitmaakt van het analoge standaardpakket, maar alleen van UPC Digital. Dit geldt vanaf 1 april ook voor Flevoland. Discovery Channel zal in Flevoland niet worden vervangen door een andere zender. UPC streeft naar een zo groot mogelijke verspreiding van haar digitale pakket. Daarbij past een vergroting van het keuze-aanbod via UPC Digital, als ook het niet invullen van plekken van zenders die van doorgifte in het analoge pakket naar UPC Digital overstappen. In september, als de nieuwe televisiepakketten voor het televisiejaar 2003-2004 worden vastgesteld, zal de omvang van het televisiepakket opnieuw worden bezien.

Informeren klanten UPC informeert haar klanten via het UPC infokanaal, teletekst en de UPC website www.upc.nl. Daarnaast zal vanaf maandag 24 maart t/m 1 april een tekst bovenin het beeld van Discovery Channel (frequentie 800,00/kanaal 62+) lopen. Vanaf 1 april t/m 17 april wordt deze bewegende tekst omgezet in een stilstaande tekst.

Aanbieding Discovery Channel maakt deel uit van UPC Digital in Flevoland. Vanaf 1 april tot 30 juni 2003 heeft UPC een aanbieding waarbij de eerste twee maanden een abonnement op UPC Start gratis zijn, inclusief gratis installatie (t.w.v. EUR 93,-), één gratis film (t.w.v. EUR 3,99,-) en een gratis keyboard (t.w.v. EUR 45,-). De kosten voor een abonnement op UPC Start zijn EUR 14,95 per maand. Met het UPC Startpakket kunnen klanten beschikken over: - Een groot aantal extra televisiezenders, waaronder Eurosport, Cartoon Network, National Geographic, Animal Planet en Discovery Channel of speciale etnische zenders. - Het filmbestelkanaal Arrivo - 47 muziekkanalen - e-mailen en games spelen - Een elektronische programmagids - Beeld en geluid vergelijkbaar met DVD - Elke maand het UPC Magazine Klanten kunnen ook een abonnement nemen op een van de andere themapakketten van UPC Digital, waar Discovery Science, Discovery Civilisation en Discovery Travel & Adventure deel uitmaken.

UPC Digital UPC Digital is UPC's digitale televisiedienst die via het kabelnetwerk wordt aangeboden. Dit product wordt geleverd via een geavanceerde Set Top Computer die op de televisie wordt aangesloten. UPC Digital biedt een hogere kwaliteit beeld en geluid, een groter keuzeaanbod, meer entertainment en informatie, e-mailen via de televisie en interactieve diensten, zoals bijv. nieuws, weer & verkeersinformatie. Er kunnen films worden besteld, games worden gespeeld met behulp van de afstandsbediening of er kan worden geluisterd naar een van de 40 non-stop muziekzenders. Via de elektronische programmagids is het in een oogopslag duidelijk wat er op televisie te zien is.

UPC Nederland UPC Nederland is onderdeel van het beursgenoteerde United Pan-Europe Communications N.V. (Euronext Amsterdam: UPC; Verenigde Staten: Over The Counter Bulletin Board:UPCOY) en is met zo'n 2,3 miljoen klanten de toonaangevende aanbieder op het gebied van geavanceerde media- en telecommunicatiediensten in Nederland. Op de consumentenmarkt voert UPC Nederland diensten op het gebied van internet (chello), telefonie (UPC Telefonie) en radio & tv. Hiervoor beschikt UPC Nederland in Noord-Holland, Zuid-Holland, Friesland, Gelderland, Flevoland en Noord-Brabant over hoogwaardige breedbandnetwerken.


---

Deel: ' Discovery Channel verkrijgbaar via UPC Digital in Flevoland '
Lees ook