Ditist op de werkvloer


Inhuren van een ditist is zorgen voor personeel

UITGEEST, 20070912 -- Overgewicht leidt tot lagere productiviteit en tot allerlei ziekten. Werkgevers worden hier noodgedwongen mee geconfronteerd. De huidige arbeidsongeschiktheidswet legt de risico's van een ongezonde leefstijl niet alleen bij werknemers maar niet voor niets ook bij werkgevers. Het is dan ook niet toevallig dat steeds meer bedrijven het belang inzien van het bevorderen van een gezond leefpatroon. Uit de praktijk blijkt, dat werknemers het waarderen als hun werkgever oog heeft voor menselijke kernwaarden als gezondheid en vitaliteit. Het taboe op het verlenen van zorg aan (te) dikke mensen verdwijnt.

In Nederland groeit overgewicht uit tot een ware epidemie. Bijna de helft van de Nederlanders is te zwaar. Overgewicht kost de maatschappij jaarlijks twee miljard euro. Gezonde voeding: daar gaat het om.
Nutri-Sana speelt op deze ontwikkeling in met voedingsprogramma's voor bedrijven. Het voedingsadviesbureau wil een positieve bijdrage leveren aan de individuele gezondheid van medewerkers van bedrijven. Om gezond te eten is kennis nodig.

Als het ligt aan Mirella Dresch, ditist en oprichter van Nutri-Sana, dan is het inhuren van een ditist op de werkvloer straks net zo gewoon als het aanbieden van bedrijfsfitness. De ditist is immers d expert in het aanpakken van foutief voedingsgedrag. Groot voordeel van deze aanpak is dat problemen als (dreigend) overgewicht sneller worden gesignaleerd en aangepakt.
Juist de grote groep mensen met licht tot matig overgewicht (BMI 25-30), die normaal gesproken de gang naar een ditist (nog) niet zal maken heeft baat bij een vroege interventie. Uiteraard dient er voldoende draagvlak binnen een bedrijf te zijn voor het promoten van gezonde voeding, en dient afslanken op vrijwillige basis te gebeuren.

Het Nutri-Sana voedingsprogramma start vanaf een eenmalige activiteit als een gezondheidsdag, waarbij medewerkers hun gewicht en tailleomtrek kunnen laten beoordelen, en eventueel gebruik kunnen maken van een ditisten inloopspreekuur. Maar ook een reeks continue activiteiten of een serie individuele consulten (al dan niet online) voor medewerkers behoort tot de mogelijkheden.


Deel: ' Ditist op de werkvloer '
Lees ook