Vendex KBB

18 oktober 1999

Dixons-groep neemt Modern Electronics over

Dixons-groep, onderdeel van Vendex KBB, heeft het voornemen om Modern Electronics (Radio Modern b.v.) in Schiedam over te nemen en samen te voegen met de eigen audio-, video- en huishoudketen Valkenberg. Modern Electronics exploiteert in Nederland 38 voornamelijk grote winkels, gespecialiseerd in onder meer audio, video, televisie, pc's, computersoftware, telecommunicatie en elektrische huishoudelijke apparaten. Modern Electronics behaalt met ruim 300 medewerkers een consumentenomzet van meer dan ƒ 250 miljoen. Door de overname kan Dixons-groep zijn positie in de Nederlandse markt van audio, video en huishoudelektronica aanzienlijk versterken. Thans is de onderneming in deze markt actief met de landelijke gespreide winkelformule Valkenberg (41 eigen vestigingen). Door de overname van Modern Electronics krijgt de groep met circa 80 vestigingen niet alleen een betere landelijke dekking, met name in het westen van Nederland, tevens wordt het aandeel in de snel groeiende markt van pc's en telecommunicatie vergroot. De overname draagt direct bij aan de concernwinst.

De filialen van Valkenberg en Modern Electronics worden onder de naam Modern Electronics voortgezet. De distributie van Valkenberg wordt samengevoegd met die van Modern Electronics in Schiedam.

De ondernemingsraden van Dixons-groep en Modern Electronics is advies gevraagd over de beoogde transactie. De vakorganisaties en de Fusiecommissie van de SER zijn heden geïnformeerd. De overname is aangemeld bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit NMa in Den Haag.

Tot Dixons-groep behoren vier winkelformules. Naast Valkenberg zijn dat Dixons (112 vestigingen), met een assortiment pc's, multimedia, telecommunicatie, foto en portable audio, en Prijstopper (3 vestigingen), een discounter in consumentenelektronica. Begin november lanceert de groep de nieuwe communicatieformule Dixtone, die binnen enkele jaren zal uitgroeien tot een landelijke keten met circa 100 vestigingen, waarvan de eerste tien nog in het lopende boekjaar worden geopend.

Deel: ' Dixons-groep neemt Modern Electronics over '
Lees ook