29 juli 1999

Dixons zet nieuwe keten van communicatiewinkels op

De elektronicagroep Dixons, onderdeel van het detailhandelsconcern Vendex KBB, lanceert komend najaar een nieuwe winkelformule in de communicatiesector onder de naam Dixtone. Deze winkelketen is een volledige dochter van Dixons-groep en zal verschillende merken communicatieapparatuur verkopen (telefoons, notebooks, kleine printers etc) en ook de diensten van de bekende providers aanbieden. Medio oktober zullen de eerste Dixtone-winkels worden geopend. De bedoeling is dat de keten binnen enkele jaren uitgroeit tot meer dan honderd vestigingen.

Het initiatief van Dixons staat los van de plannen van Vendex KBB om een bescheiden participatie te nemen in Dutchtone. Naar verwachting zullen hierover op korte termijn nadere mededelingen kunnen worden gedaan.

Tot Dixons-groep behoren drie winkelformules gespecialiseerd in consumentenelektronica en elektrische huishoudelijke apparaten. Deze formules zijn Dixons, Valkenberg en Prijstopper, met ieder een eigen plaats in de markt. Dixons (109 vestigingen) is een landelijke formule met een assortiment foto, audio, video, pc's, multimedia en telecommunicatie. Valkenberg (42 vestigingen) is een landelijke aanbieder van audio- en videoapparatuur en witgoed. Prijstopper (3 winkels) verkoopt audio, video, pc's, huishoudelijke apparaten en witgoed tegen discountprijzen. Dixons-groep is voorts verantwoordelijk voor de exploitatie van ElectricCity, de verzelfstandigde elektronicaformule van Vroom & Dreesmann. Inclusief ElectricCity levert Dixons-groep aan bijna 200 filialen.

Deel: ' Dixons zet nieuwe keten van communicatiewinkels op '
Lees ook