Django Wagenaer (D66) jongste kandidaat-raadslid Huizen


Django Wagenaer (D66) jongste kandidaat-raadslid gemeenteraadsverkiezingen Huizen

Huizen (Noord-Holland), 20180109 -- Groot is de verbazing bij D66 Huizen over het nieuwsbericht over de ChristenUnie Huizen in het Nieuwsblad voor Huizen en NH Nieuws. Niet hun kandidaat is de jongste kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen. Dat is Django Wagenaer die op nummer 9 van de kieslijst van D66 Huizen staat. Django is op 31 oktober vorig jaar 17 jaar geworden en daarmee écht het jongste kandidaat-raadslid in Huizen.

Django Wagenaer (D66) jongste kandidaat-raadslid HuizenDjango is verkiesbaar ook al is hij nog geen 18 jaar op 21 maart 2018, de dag van de gemeenteraadsverkiezingen. Als hij genoeg stemmen krijgt voor een raadszetel, neemt een vervanger lager op de lijst zijn plek in tot de dag dat hij 18 jaar wordt. Op die dag kan Django zijn raadszetel opeisen en moet de vervanger vertrekken.

Django stond afgelopen jaar en op de nieuwjaarsreceptie nog midden in de belangstelling omdat hij deel uitmaakte van “de 17 van 17”, een groep van 17 jongeren die in 2017 17 jaar werden en in dat jaar bijzonder actief waren in Huizen.

Django zit nu in klas 6 VWO van de Huizermaat. Hij is scholier-vertegenwoordiger in twee medezeggenschapsraden, zowel in die van de Huizermaat als die van de Gooise Scholenfederatie. Hij is teamcaptain van het Huizermaat debatteam dat in januari 2018 meedoet aan de finale van de landelijke debatwedstrijd voor scholieren. Die ervaring zet hij nu al in als zeer actief lid van de campagnecommissie van D66 Huizen.

Hij is direct betrokken bij alle campagneactiviteiten van D66 Huizen. U zult hem in de komende weken dan ook zeker treffen op de verkiezingsmarkten, debatten en –bijeenkomsten. Dan kunt u persoonlijk met Django kennismaken.

Dit is een persbericht van D66 Huizen. Django Wagenaer is kandidaat raadslid voor D66 Huizen. Hij neemt de 9eplek op de kieslijst.

D66Huizen.nl, Facebook https://www.facebook.com/D66Huizen/, Instagram D66Huizen, Twitter D66Huizen

https://www.nieuwsbladvoorhuizen.nl/nieuws/politiek/90028/kandidatenlijst-christenunie-met-jongste-kandidaat-nederland

https://www.nhnieuws.nl/nieuws/217736/Dagmar-17-uit-Huizen-wil-jongste-raadslid-van-Nederland-worden


Deel: ' Django Wagenaer (D66) jongste kandidaat-raadslid Huizen '
Lees ook