Campina Melkunie

Datum : 6-9-2001
Plaats : Veghel

DMV International breidt productie van lactoferrine uit in de VS

DMV International, een divisie van Campina, is een overeenkomst aangegaan met AgriMark, een Amerikaanse zuivelcoöperatie in Middlebury
- Vermont, voor de productie van lactoferrine. DMV International is verantwoordelijk voor de aansturing van de AgriMark productie-unit en zal alle lactoferrine vermarkten die hiermee wordt geproduceerd. Deze overeenkomst betekent een verdere uitbreiding van DMV's productiecapaciteit van lactoferrine, anticiperend op marktontwikkelingen.

De markt voor lactoferrine, een natuurlijk bestanddeel van koemelk, is wereldwijd groeiende. Dit is mede het gevolg van nieuwe onderzoeksgegevens die de positieve gezondheidseffecten van lactoferrine ondersteunen. Hierdoor is de bewustwording omtrent de voordelen en toepassingen van lactoferrine bij de industrie en consumenten vergroot. Sinds de introductie in babyvoedingen in 1986, worden meer en meer voedingsmiddelen, met name functional foods, met lactoferrine op de markt gebracht. De meest recente toepassing betreft het gebruik van geactiveerde lactoferrine op vlees. Deze technologie bevordert de veiligheid van vlees door de groei en aanhechting van ziekteverwekkende bacteriën tegen te gaan. Onlangs startte DMV op dit terrein een joint venture met Farmland National Beef in de VS.

Cees de Jong, groepsdirecteur van DMV International: "We zijn blij extra lactoferrine tot onze beschikking te hebben. Uitbreiding van productie in de Verenigde Staten is van belang vanwege de groeiende Amerikaanse markt voor voedingssupplementen én vanwege onze samenwerking met Farmland National Beef. Onze strategie is er op gericht onze leidende positie uit te bouwen in de productie van lactoferrine en het beschikbaar maken van wetenschappelijke en toepassingskennis."

DMV International vermarkt zuivelingrediënten voor de voedings- en farmaceutische industrie, onder andere caseïnaten, lactose, hydrolisaten, bioactieve peptiden en bioactieve eiwitten zoals lactoferrine. DMV International is een van 's werelds grootste producenten van lactoferrine en heeft daarvoor een uitgebreide patentpositie verworven. DMV International is een onderdeel van de internationale zuivelonderneming Campina, met een omzet van 3.9 miljard euro per jaar.

Deel: ' DMV International breidt productie lactoferrine uit in VS '
Lees ook