Campina Melkunie

Datum : 27-5-2002
Plaats : Veghel

DMV International wil onderhoudsactiviteiten reorganiseren

DMV International in Veghel, onderdeel van Campina's groep Industriële Producten, is voornemens de onderhoudsactiviteiten te reorganiseren. Dit moet leiden tot een betere balans tussen productiebetrouwbaarheid en onderhoudskosten en gaat gepaard met het verlies van ongeveer 30 van de 165 arbeidsplaatsen binnen de afdeling. De betrokken medewerkers zijn daarover geïnformeerd. De onderneming heeft een adviesaanvraag ingediend bij de ondernemingsraad van de groep Industriële Producten.
Om de kosten te verlagen en de effectiviteit te vergroten wil DMV International ondermeer bepaalde taken uitbesteden. Daarnaast vervalt de ploegendienst voor onderhoudsmedewerkers. Deze wordt vervangen door consignatiediensten. Verder worden onderhoudsmedewerkers 'toegewezen' aan het onderhoud in een bepaalde fabriek. DMV International beschikt op haar terrein in Veghel over diverse fabrieken voor het winnen en verder bewerken van waardevolle componenten uit melk. De aanpassing in de onderhoudsorganisatie past in het streven van DMV International om de leverprestaties in de markt te verbeteren en interne processen zoveel mogelijk te vereenvoudigen.

DMV International is wereldwijd actief als aanbieder van hoogwaardige ingrediënten voor de voedings- en
farmaceutische industrie en maakt onderdeel uit van Campina, een internationale coöperatieve onderneming, die zich toelegt op ontwikkeling, productie, verkoop en distributie van zuivelproducten. Met een jaaromzet van 3,9 miljard euro, topmerken als Campina, Landliebe en Mona, en producten die in zo'n 130 landen verkrijgbaar zijn, is Campina één van de grote zuivelondernemingen in Europa en één van de belangrijkste partners van de grote Europese supermarktketens en de wereldwijde voedings- en farmaceutische industrie.

Deel: ' DMV International wil onderhoudsactiviteiten reorganiseren '
Lees ook