DocuDoka-NALACS Special: Ondernemen in post-conflict Colombia


Ontdek de mogelijkheden en uitdagingen om in een sociaal, duurzame en conflictgevoelige wijze te ondernemen in Colombia

AMSTERDAM, 20170421 -- Op vrijdag 19 Mei organiseert NALACS (Netherlands Association for Latin American and Caribbean Studies), in samenwerking met DocuDoka, een speciale film- en discussieavond over verantwoord ondernemen in post-conflict Colombia. Het programma begint met de exclusieve en eenmalige vertoning van de documentaire Chocolate de Paz (Chocola van de vrede) gevolgd door een paneldiscussie met de filmmaker, deskundigen op het vlak van ondernemen in Colombia en deskundigen over het interne Colombia conflict en het vredesproces. Het evenement wordt gehouden in Doka, de creatieve nachtbar in de kelder van het Volkshotel in Amsterdam, en begint om 20.00 uur.

[Affiche DocuDoka-NALACS Special: Ondernemen in post-conflict Colombia] In Nederland is Colombia de afgelopen jaren actief gepromoot al een land van mogelijkheden om te ondernemen. Met zijn grote en gevarieerde landschap, modern steden, goede infrastructuur en jonge bevolking, heeft het land veel te bieden. Maar Colombia is ook verwikkeld geweest in een gewelddadig intern conflict voor meer dan 52 jaar. Met het ondertekenen van de vredesovereenkomst vorig jaar is een nieuwe periode begonnen in het land, maar het land is daarmee niet van de ene dag op de andere veranderd.

De avond begint met de vertoning van de documentaire Chocolate de Paz van Gwen Burnyeat en Pablo Mejía Trujillo. Chocolate de Paz presenteert de Vredesgemeenschap San José de Apartado en hun ervaringen van verzet tegen geweld met een reis door hun productieproces van biologische chocolade. Van het zaad tot het uiteindelijk product, is de cacao de rode draad die de kijker voert door de gemeenschapsverhalen van geweld en verzet om een neutrale gemeenschap te blijven te midden van het Colombiaanse gewapend conflict.

De vertoning van de film wordt gevolgd door een paneldiscussie met:

Gwen Burnyeat, filmmaker en co-producent van Chocolate de Paz. Tegenwoordig is ze Wolfson PhD student in Anthropologie aan de University College London (UCL), waar ze onderzoek doet naar de sociale geschiedenis van het Colombiaanse vredesproces.

Dr. Sandra M. Rios Oyola, docent aan de afdeling Internationale Studies, Universiteit Leiden, en auteur van het boek Religion, Social Memory and Conflict. The Massacre of Bojayá in Colombia (Palgrave Macmillan, 2015).

Diana Alarcón, medeoprichter van Business Bridge, een consortium van business consultants in Nederland en Colombia die gespecialiseerd is in bilaterale relaties tussen de twee landen en die diensten aanbieden voor bedrijven en ontwikkelingsprojecten.

Inge Horstmeier, business development coach voor Colombia bij de Rijksdienst voor Ondernemers (RVO) die economische mogelijkheden in Colombia promoot voor Nederlandse bedrijven.

De paneldiscussie zal ingaan op de mogelijkheden en uitdagingen van sociaal, duurzaam en conflictsensitief ondernemen in Colombia. Er zal veel ruimte zijn voor discussie en vragen vanuit het publiek. De discussie zal geleid worden door Letty Reimerink, bestuurslid van NALACS en zelfstandige onderzoekster en journaliste.

Datum: Vrijdag 19 mei
Plaats: Doka, Volkshotel, Wibautstraat 150, Amsterdam
Tijd: 20:00 – 22.30 uur
Entrée: €10,00 (regulier), €7,50 (studenten, studentenkaart dient getoond te worden bij de ingang), €5,00 (NALACS-leden).
Tickets: Online via https://bit.ly/tickets-docudoka-nalacs-special of aan de deur tot de voorraad strekt.

Speciale aanbieding Wordt NALACS lid en de toegang is vrij!
Wat te doen? Koop een regulier ticket (€ 10,00) online en bij de ingang teken je een lidmaatschapsformulier en betaalt € 17,50 (in plaats van € 27,50).


Deel: ' DocuDoka-NALACS Special Ondernemen in post-conflict Colombia '
Lees ook