Ingezonden persbericht

UITNODIGING VIEWING RADAR EXTRA

LEGIO LEASE: READY TO KILL!!!

Op dinsdag 4 juni a.s. zendt de TROS onder de titel RADAR EXTRA (ondertitel: Legio Lease: ready to kill!!!) een documentaire uit waarin een ontluisterend beeld wordt geschetst over de opkomst en ondergang van aandelenlease.

De pers is van harte welkom om deze documentaire op maandagmiddag 3 juni om 13.00 uur in het TROS-gebouw aan de Lage Naarderweg 45-47 in Hilversum te komen bekijken.

Aan het woord komt onder anderen de oprichter en bedenker van het verschijnsel aandelenlease: Piet Bloemink. Hij beweert dat de winstverdriedubbelaar van Legio nu een commerciële schande is. Ook een ex-verkoper van Legio Lease, een ex-crisis manager, een aantal klanten, een advocaat en de belangenvereniging komen aan het woord. Geschetst wordt hoe aandelenlease is ontstaan, hoe de aanbieders niet inspeelden op het veranderende belastingstelsel, hoe klanten geronseld werden, hoe telefonische verkopers worden opgeleid (in beeld gebracht met behulp van de verborgen camera) en tot slot welke rol de overheid en de toezichthouder hier in hebben gespeeld. Ongeveer 600.000 gezinnen in Nederland zijn in zee gegaan met aandelenlease-constructies. Zij leenden op basis van de rooskleurige voorlichting van Legio en andere aanbieders forse bedragen, vaak zonder zich hiervan bewust te zijn. In deze markt staat ongeveer 4 miljard euro uit. Veel deelnemers staan inmiddels op duizenden euro's verlies.

Voor deze uitzending zijn de krachten van de redacties van de TROS-programma's OPGELICHT en RADAR gebundeld.

Eindredactie: Peter Smolders (Opgelicht) en Antoinette Hertsenberg (Radar).

Graag horen wij z.s.m. van u of we u bij deze viewing mogen begroeten. Zou u dit willen laten weten aan Birgit Jansen, TROS Communicatie? Tel. 035-6715364 of 06-53941843. Of per e-mail op birgit.jansen@tros.nl. De beide eindredacteuren zijn aanwezig om e.e.a. toe te lichten. Uiteraard wordt voor een lunch gezorgd.

Deel: ' Documentaire over de opkomst en ondergang van aandelenlease '
Lees ook