Documentaires Saul Landau: retrospectief over dertig jaar.

Zes dagen politieke documentaires van Amerikaanse filmmaker Saul Landau (5, 6, 11, 12, 13 en 14 november).

Ter gelegenheid van de viering van het 25-jarig bestaan van het Trans National Institute vertoont het Amsterdamse filmhuis Cavia zes dagen lang documentaires van Saul Landau.

Sommige vertoningen zullen begeleid gaan van bijdragen door sprekers en op zondag 14 november gaat Landau's nieuwste film in premiere, in aanwezigheid van de maker.

Saul Landau maakt al sinds de jaren zestig documentaires over politieke onderwerpen. Veel films gaan over het buitenlandse beleid van de VS, andere behandelen interne problemen of brengen pogingen tot bevrijding en verzet in beeld.

In een bijgevoegd uitvoerig (in het Engels geschreven) programma kunt u meer informatie lezen over de films en de maker.

De cyclus begint op:

vrijdag 5 november met "de eerste films" (from protest to resistance, Losing just the same en Conversations with Allende). Over de protestbeweging in de VS begin jaren '70, zwarte ghetto's en Chili. Inleiding door filmmaker Frank Diamand

Op zaterdag 6 november worden films over Cuba vertoond.

Donderdag 11 gaat over "repressie en controle"(Who shot Alexander Hamilton, Robert Wall: ex-FBI-agent, Sketches of the new right en The CIA case officer)

Vrijdag 12 november ("fight for their rights") is gevuld met films over strijd van inheemse bevolkingsgroepen (in zowel de VS als daarbuiten) en over Nicaragua. De vertoning van de verpletterende film The Sixth Sun (over de opstand in Chiapas) zal opgeluisterd worden door de aanwezigheid van Manolo Perez Rocha, die goed op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen in Chiapas.

Zaterdag 13 november heeft als titel "What to do" gekregen, met films als Paul Jacobs and the nuclear gang, Report from Iraq, Que hacer (Landau's enige speelfilm!) en Zombies in a house of madness.
Speciale gast zal dan zijn Phyllis Bennis, recentelijk in Irak geweest om de gevolgen van de internationale sancties te onderzoeken.

Zondag 14 november tenslotte biedt Landau's nieuwste film (Laboring on the border's edge, over arbeid aan de grens van de VS en Mexico). Eerder die avond vertonen we The Jail, uit 1972, een aangrijpend en poetisch verslag van het leven achter de tralies in de VS en een van Landau's persoonlijke favorieten.
Saul Landau zal op deze avond zelf aanwezig zijn en praten over zijn werk.

Per avond worden tenminste twee films vertoond (of in geval van korte films; in twee blokken). Kaartjes kosten f 8,- per film of blok (f 6,- voor leden). Een passe partout kost f 50,- (leden f 40,-). Alle avonden beginnen om 20.00

Er is een speciaal boekje gemaakt met informatie over alle films en de maker.

Het adres: Filmhuis Cavia
Van Hallstraat 52-1
1051 HH Amsterdam
voor meer informatie en reserveringen: 020-6811419

(TNI viert de eigen verjaardag gelijktijdig met een omvangrijk

Deel: ' Documentaires Saul Landau retrospectief in filmhuis Cavia '
Lees ook