Digitale Gemeente Houten

Gemeentenieuws van 05/10/99

Documenten NS Railinfrabeheer

Vanaf woensdag 6 oktober liggen de hieronder vermelde documenten van NS-Railinfrabeheer die betrekking hebben op de spooruitbreiding te Houten ter inzage op het gemeentehuis. Betrokkenen kunnen dan schriftelijk hun reactie op deze documenten geven.

Schade-contouren
Tijdens de informatieavond op 20 september is toegezegd dat aan de bewoners duidelijk zou worden gemaakt aan welke gebouwen in het invloedsgebied van de bouwwerkzaamheden t.b.v. het derde spoor mogelijkerwijs schade kan optreden. Het eerste document dat ter inzage ligt is een kaart waarop duidelijk staat aangegeven waar deze zogenaamde 'schadecontouren' lopen. De kans op schade is doorgaans zeer klein. Toch wil NS Railinfrabeheer, om eventuele schadeclaims zo goed mogelijk te behandelen, de panden die in dit gebeid liggen vooraf opnemen om later eventueel ontstane schade te kunnen constateren. U kunt de kaart met schade-contouren van 6 tot en met 20 oktober in het Wooninformatiecentrum bekijken. Vanwege de vele werkzaamheden die als voorbereiding op de uitvoering van het derde spoor verricht moeten worden, is dat relatief kort. Reacties dienen voor 22 oktober binnen te zijn op het volgende adres:
NS Railinfrabeheer
Project Houten HGB III kamer C 4.27
Antwoordnummer 4327

3500 VE Utrecht

Trillingsonderzoek
NS Railinfrabeheer heeft voorafgaand aan de spooruitbreidingen in Houten een onderzoek laten uitvoeren naar de mate van trillingen veroorzaakt door de treinen. Dit onderzoek is verricht door NS Technisch Onderzoek. De resultaten van dit onderzoek zijn onlangs bekend geworden en liggen nu ter inzage in het Wooninformatiecentrum. Het rapport is van 6 tot en met 27 oktober in te zien.

Copyright © De Digitale Gemeente Houten 1998 - 1999 Vragen, opmerkingen, suggesties? info@houten.com

Deel: ' Documenten NS over spooruitbreiding Houten ter inzage '
Lees ook