Ingezonden persbericht

Documentum integreert Adobe AlterCast in zijn platform voor Enterprise Content Management

Amsterdam, 13 Mei 2002 (NASDAQ: ADBE) - Adobe Systems Incorporated, de leider op het gebied van Network Publishing, kondigde vandaag aan dat Documentum (Nasdaq: DCTM), de toonaangevende leverancier van enterprise content management (ECM), een licentieovereenkomst heeft gesloten met Adobe, waardoor de weg vrij is voor het opnemen van Adobe® AlterCast(tm) als kerncomponent van het ECM Platform van Documentum.

De klanten van Documentum krijgen nu de mogelijkheid om Adobe's marktleidende programma's voor imagebeheer geïntegreerd te gebruiken in andere programma's van Documentum op het gebied van documentenbeheer, webcontent, XML, audio en video. Met de gecombineerde oplossing kunnen productieteams van web- en printcontent het proces van imageproductie automatiseren, door content leveranciers binnen het gehele bedrijf te koppelen, waardoor het updaten van images en grafische componenten aanzienlijk wordt vergemakkelijkt.
"Het integreren van de gebruiksvriendelijke functies voor imagebeheer van AlterCast in het Media Services product van Documentum is een cruciale stap in de ondersteuning van de klant bij het vergemakkelijken van de uitbreiding van digital asset management voor alle gebruikers binnen het bedrijf," aldus Whitney Tidmarsh, vice president of product marketing van Documentum. "Vele van onze klanten vertrouwen voor de productie van print- en webcontent op de toonaangevende productietools van Adobe, zoals Adobe Photoshop en Illustrator. Met AlterCast bieden we onze klanten nu de mogelijkheid de productie en het hergebruik van content te automatiseren binnen een goedkope en zeer productieve omgeving. De mogelijkheid om deze functies uit te breiden naar een zeer brede groep gebruikers ligt ten grondslag aan onze strategie die erop is gericht ECM bedrijfsbreed in te zetten." Adobe AlterCast creëert in combinatie met het Media Services product van Documentum dynamische mogelijkheden voor het beheren van images en andere digitale content binnen een verscheidenheid aan publishing toepassingen. Het Media Services product van Documentum biedt intelligente verwerking van alle rich media elementen. Denk hierbij aan functies voor mediaspecifiek indexeren, browsen en zoeken, gemakkelijk editen, geautomatiseerde bestandstransformatie en de mogelijkheid deze digitale elementen te beheren en te gebruiken in combinatie met andere soorten content, zoals documenten, html en XML.
"De stap die Documentum met de integratie van AlterCast zet, is een essentiële stap in ons streven de klant te helpen te voldoen aan de vereisten op het gebied van het beheer van digitale content," zei Kumar Vora, vice president van de ePaper Solutions Group van Adobe. "We zijn blij dat we bedrijven kunnen helpen hun rich media content binnen het hele bedrijf zo goed mogelijk te gebruiken en tegelijkertijd de kosten die gepaard gaan met het hergebruiken van bestaande content te verlagen. We verheugen ons op het versterken van onze relatie met Documentum als het gaat om het leveren van innovatieve oplossingen. Hiermee bieden we onze klanten de mogelijkheid hun bedrijfsprocessen verder te versnellen en uit te breiden."
AlterCast, dat is gebaseerd op de Photoshop®- en Illustrator®-technologie, optimaliseert bestanden automatisch voor aflevering op alle webcompatibele apparatuur, inclusief PDA's en mobiele telefoons. Door stroomlijning van het proces van imageproductie stelt AlterCast professionals binnen de grafische sector in staat hun aandacht te richten op meer strategische en complexe creatieve taken. Door een enkel image-bronbestand te gebruiken voor verwerking via meerdere media, helpt AlterCast de benodigde opslagcapaciteit voor gegevens te verlagen. Het helpt ontwerpers bovendien aangepaste grafische content te genereren voor een effectievere merchandising via ASP- en JSP-gebaseerde websites, wat uiteindelijk resulteert in een persoonlijkere ervaring voor webgebruikers.
OpenType, dat is gebaseerd op de internationale codetaal Unicode, ondersteunt tevens Network Publishing, doordat het de gebruiker de mogelijkheid biedt geavanceerde typografische tekens te gebruiken terwijl een koppeling naar de waarden van het basisteken in stand wordt gehouden tijdens het importeren in, exporteren uit of zoeken naar tekst in documenten.
Over Documentum
Documentum is de toonaangevende leverancier van enterprise content management, die de productie, uitwisseling en individualisering van alle soorten content automatiseert en het de Global 2000 gemakkelijker maakt een concurrentievoorsprong op te bouwen door het wereldwijd koppelen van medewerkers, zakenpartners en klanten. De producten van Documentum, die zijn gebouwd op basis van een XML-compatibel platform op internetschaal dat met alle standaards kan werken, beheren webcontent, voeden portals, maken commerciële samenwerking mogelijk en lossen regulatorische contentproblemen op. Meer dan 300 partners binnen alle belangrijke branches, zoals de hightech en de farmaceutische branche, de gezondheidszorg, adviesdiensten, de overheid, productiebedrijven, financiële diensten, de automobielindustrie, de middenstand en de consumptiegoederenbranche, bouwen en implementeren gespecialiseerde toepassingen met behulp van de infrastructuur voor contentbeheer van Documentum. Ga voor meer informatie naar de website van Documentum via www.documentum.com

Over Adobe
Adobe Systems Incorporated (www.adobe.com) werd opgericht in 1982 en ontwerpt bekroonde software voor publicaties via netwerken, waaronder internet, drukwerk, video en draadloze en breedbandtoepassingen. Met de software van Adobe voor grafisch ontwerp, imaging, dynamische media en webdesign kunnen klanten visueel aantrekkelijke informatie creëren en beheren. Adobe is een van de grootste softwarebedrijven ter wereld, met jaarlijkse inkomsten van meer dan 1,2 miljard dollar. Het hoofdkantoor van Adobe is gevestigd in San Jose (Californië).

###

© 2002 Adobe Systems Incorporated. Alle rechten voorbehouden. Adobe, het Adobe-logo, Acrobat, Acrobat Reader, Adobe Premiere, After Effects, GoLive, Illustrator, InDesign, LiveMotion en Photoshop zijn (wettig gedeponeerde) handelsmerken van Adobe Systems Incorporated in de Verenigde Staten en/of andere landen. Nokia is een wettig gedeponeerd handelsmerk van Nokia Corporation. Palm OS is een wettig gedeponeerd handelsmerk van Palm, Inc. Alle overige handelsmerken behoren toe aan de desbetreffende houders.

<<05-20002 Adobe Altercast & Documentum.pdf>>

Jurn Hageman
Vice President/General manager
Text100 Public Relations
Global technology Public Relations

van Diemenstraat 164-166
1013 CN Amsterdam
The Netherlands
Tel.: + 31 20 5304332
Mobile: + 31 6 51052439
E-mail: jurnh@text100.nl
URL: www.text100.nl
Voted Best PR Consultancy 2001 by the European Technology Forum Text 100 BV will be closed on May 9th and May 10th due to the celebration of Hemelvaart.

Deel: ' Documentum integreert Adobe AlterCast in zijn platform voor Enterpri.. '
Lees ook