Docunet.nl, eindelijk een Nederlandse Documentairesite


AMSTERDAM, 20110708 -- Documentaires zijn leuk en informatief, maar te vaak veel te moeilijk te vinden, kwalitatief erg veroudert en vaak alleen in Engels. De meesten struinen YouTube af op zoek naar documentaires die dan verdeelt zijn in delen, die vervolgens helemaal niet te vinden zijn. Docunet springt in dat gat. Docunet zoekt de beste docu’s voor je uit en zetten ze, als dat nodig is, in een playlist die dan op de site te bekijken is. Docunet vindt je docu’s van over het hele web. Met een Youtube-achtige layout is dit voor iedereen een laag drempelige site met betrekking tot de user-interface.

Met de site proberen de makers een informatief-, kunstzinnig- en bovenal een kwaliteitsplatform neer te zetten. Met, in de eerste maand, meer dan 10.000 bezoekers hoeven we niet te vertellen dat de vraag naar zo’n site groot is. Gebruikers van de site kunnen zelf ook Docu’s suggereren door contact op te nemen met de redactie. Met deze nieuwe site kunnen mensen ‘on demand’ docu’s bekijken.

Het nadeel van documentaires op tv is dat je er eigenlijk al zappend middenin valt en uiteindelijk blijft kijken. Nu de collectie docu’s vrij toegankelijk is kun je zelf je genre uitzoeken en alles vanaf het begin zien! Vooral de weekenden zijn zeer geliefde documentairedagen voor studenten en de hard werkende burgers.


Zoekwoorden:

Deel: ' Docunet.nl, eindelijk een Nederlandse Documentairesite '


Lees ook