Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-09-2001

Politieberichten stad Utrecht, 11.00 uur
Dode man in woning aangetroffen

UTRECHT Na een melding trof de politie op zaterdag 29 september omstreeks 09.30 uur een dode man aan in een woning aan de Petrarcalaan. Het bleek om de 85-jarige bewoner te gaan.

De politie sluit een misdrijf niet uit en stelde een uitgebreid sporen- en buurtonderzoek in. Op zondag 30 september zal op het stoffelijk overschot sectie worden verricht.

In het belang van het onderzoek doet de politie geen nadere mededelingen.

Tram botst op auto

UTRECHT Een 40-jarige automobilist uit Hilversum is zaterdagmiddag rond half een gewond geraakt bij een botsing met een tram op het Westplein. De auto kwam klem te zitten tussen een paal van de verkeerslichten en de tram. De bestuurder moest door de brandweer uit zijn benarde positie worden gehaald en werd met rug- en nekletsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Door het ongeval werd het Westplein richting Croeselaan voor het verkeer afgesloten. De bestuurder van de tram en de passagiers raakten niet gewond.

De Regionale Verkeersdienst stelde een onderzoek in waarbij ook de afstelling van de verkeerslichten nader zal worden onderzocht. De Raad van Transportveiligheid werd van het ongeval in kennis gesteld. Na afronding van het onderzoek en het weghalen van de auto en de tram werd het Westplein tegen drie uur weer vrijgegeven voor het verkeer.

Overval winkel

UTRECHT Zaterdagmiddag rond half vijf vond een overval plaats op een winkel aan de Jan van Galenstraat. Een mannelijke overvaller bedreigde een medewerker met een mes en wist geld uit de kassa buit te maken.

Hierop liep de overvaller de winkel uit en stapte in een wachtende personenauto waarin nog twee mannen zaten. De medeweker trachtte de overvaller nog uit de wegrijdende auto te trekken, maar moest hem toch loslaten. De politie heeft de zaak in onderzoek en roept mogelijke getuigen zich te melden op het telefoonnummer 0900 8844.

Bewoners overlopen man in achtertuin

UTRECHT Thuiskomende bewoners aan de Balearen overliepen zaterdagmiddag tegen twee uur een man die zich in de achtertuin van de woning bevond.

De man verklaarde bij de buren te moeten zijn, maar de bewoners vertrouwden het niet en belden de politie. Toen de man dit in de gaten had, pakte hij plotseling een schroevendraaier uit zijn broeksband en maakte een stekende beweging in de richting van de mannelijke bewoner. Deze wist de schroevendraaier ternauwernood te ontwijken door opzij te springen en af te weren. De bewoner werd nog wel geraakt aan zijn pols waardoor hij een snijwond opliep.

De overlopen man zag kans er op een blauwe damesfiets vandoor te gaan. De politie stelt een nader onderzoek in.

Autos botsen, bestuurder onder invloed
UTRECHT Een 45-jarige automobilist uit Bunnik was zaterdagavond betrokken bij een aanrijding op de Catharijnesingel. De man zag kennelijk te laat dat een 40-jarige automobilist uit Huizen stilstond voor het rode verkeerslicht en botste op de achterzijde.

De Bunniker liep hoofdletsel op en werd vervoerd naar het ziekenhuis, maar wenste niet behandeld te worden. Omdat de man alcohol had gedronken vroeg de politie om medewerking voor het afnemen van een bloedproef, maar dit weigerde hij, ook na vordering door de hulpofficier van justitie.

De man wilde ook zijn naam niet opgeven, waarop de politie de man aan zijn kleding onderzocht ter vaststelling van zijn identiteit. Daarbij werd zijn rijbewijs aangetroffen en ingevorderd.

Na aanzegging dat tegen de man proces-verbaal zal worden opgemaakt wegens veroorzaken aanrijding, rijden onder invloed en weigeren mee te werken aan een bloedproef verliet de politie het ziekenhuis.

Deel: ' Dode man in woning aangetroffen in Utrecht '
Lees ook