Politiebericht Venlo 23-08-2001
Mediaberichten 23 augustus 15.00 uur

Stramproy werkzoekende met vals paspoort

STRAMPROY De politie heeft woensdagmiddag een 20-jarige man uit Weert aangehouden die zich bij een bedrijf met een vervalst paspoort legitimeerde om aan werk te komen. De oorspronkelijk uit Afrika afkomstige man is asielzoeker en mag geen arbeid verrichten. Om dat toch te kunnen kocht hij van een onbekende een paspoort, plakte daar zijn eigen foto in en ging op sollicitatiegesprek. Het bedrijf in Stramproy vertrouwde het paspoort niet en belde de politie die de man in de omgeving kon aanhouden. Het vervalste paspoort is in beslag genomen. Na overleg met de officier van justitie kreeg de man in het kader van het snelrecht een boete van fl.500,-.

Baexem overval op tankstation

BAEXEM Een tankstation aan de Stationstraat is woensdagmiddag overvallen door een nog onbekende man. De ongeveer 20 tot 25 jaar oude verdachte kwam even na halfvijf met een zakdoek om zijn hoofd het tankstation binnen, bedreigde met een onbekend voorwerp de cassiere en zag kans de kassa te openen. Hij gritste daar enkele honderden guldens uit en verdween in een auto. Uit onderzoek van de politie bleek dat die auto eerder die dag in Roermond gestolen was.

Ospel inbreker op heterdaad betrapt

OSPEL De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 37-jarige man uit Hoensbroek aangehouden op verdenking van inbraak in een bedrijf aan de Gebbelsweg. Na een alarmmelding nam de politie poolshoogte en trof aan het pand braakschade aan. Even later kwam de verdachte aan de achterzijde het pand uit en werd aangehouden. Uit het pand wordt tot nu toe niets vermist. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Kelpen-Oler dodelijk bedrijfsongeval

KELPEN-OLER Bij een bedrijfsongeval is rond de middag een 72-jarige man uit Kelpen om het leven gekomen. Het ongeluk gebeurde bij een bedrijf aan de Kelperweg waar het slachtoffer met enkele andere in een loods bezig was. Op een zeker moment merkte een collega dat een stapel hooi omviel waarvan enkele pakken tegen hem aankwamen. Tegelijkertijd zag hij het slachtoffer niet meer. De man bleek onder enkele pakken hooi (met een gewicht van zon 200 kilo per stuk) bedolven te zijn. Met een vorkheftruck heeft zijn collega de pakken hooi weggehaald, maar hulp kwam toen al te laat.

De politie heeft de Arbeidsinspectie gewaarschuwd die een onderzoek naar de toedracht in zal stellen. Onduidelijk is hoe de ongeveer 5 meter hoge stapel hooi om heeft kunnen vallen.

Deel: ' Dodelijk bedrijfsongeval in Kelpen-Oler (Limburg) '




Lees ook