Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-09-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 10.30 uur
Dodelijk ongeluk

AMERSFOORT Een 74-jarige inwoner van Leusden is zaterdagmiddag om het leven gekomen bij een verkeersongeval.

De man stak rond kwart over een met een 71-jarige vrouw uit Leusden de Asch van Wijckstraat over toen er van links een stadsbus aankwam. Een aanrijding was niet te voorkomen.

De man werd met zwaar hoofdletsel naar het UMC gebracht, waar hij later aan zijn verwondingen overleed. De vrouw is in kritieke toestand overgebracht naar het Antonius-ziekenhuis in Nieuwegein.

Niet eens met controle

AMERSFOORT Tijdens een valpartij met zijn brommer raakte een 21-jarige bromfietser uit Amersfoort en zijn 18-jarige passagier de auto van een 46-jarige automobiliste uit Soesterberg. Niemand raakte gewond. Dit gebeurde zaterdagavond tegen half tien op de kruising Heiligenbergerweg-Beethovenweg.

De 21-jarige bestuurder van de brommer probeerde eerst zijn passagier als bestuurder aan te wijzen. Gezien agenten die ter plaatse kwamen alcohol roken, wilden zij een alcoholtest afnemen. De jongeman weigerde medewerking en werd aangehouden. Er viel een ploertendoder uit zijn jas, die direct inbeslaggenomen is.

Op weg naar het politiebureau beledigde de jongeman de agenten en op het bureau pleegde hij verzet en schopte een agent. Ook hier weigerde hij medewerking aan de alcoholtest. Hiervoor wordt proces-verbaal opgemaakt.

De jongeman is ingesloten en zal nader gehoord worden betreffende de aanrijding, belediging, weigering ademanalyse, verzet en verboden wapenbezit.

Deel: ' Dodelijk ongeluk in Amersfoort '
Lees ook