Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Van zondagmiddag 26 augustus 2001
14:44 zondag 26 augustus 2001

Bert Peters, 06 53 23 80 59

Nieuw-Weerdinge, auto kwijt tijdens plaspauze
Een inwoner van Roswinkel (leeftijd onbekend) stopte gisteravond met zijn auto op de Siepelveenwijk Zuidzijde omdat hij nodig moest plassen. Tijdens die plaspauze rolde zijn auto het water in. Er was een bergingsbedrijf nodig om de auto uit het water te takelen.

Emmen, dodelijk ongeval
Vanmorgen omstreeks 11.15 uur, reed een 33-jarige man uit Emmen met zijn auto over de Abel Tasmanstraat. Door onbekende oorzaak, mogelijk een epileptische aanval, raakte de man op het linker weggedeelte. Twee tegemoetkomende automobilisten konden de bestuurder nog ontwijken. Een 80-jarige fietser uit Emmen kon deze auto niet ontwijken en werd door de autobestuurder aangereden. Als gevolg van het opgelopen letsel overleed deze fietser. Onderzoek wees uit dat de automobilist geen alcohol in zijn bloed had.

Emmen, winkeldiefstal
Gistermiddag ontdekte een 31-jarige medewerker van een fotozaak aan de Noorderstraat dat een man een fototoestel uit de vitrine in de winkel wegnam en de zaak verliet. De medewerker ging de man achterna en wist hem aan te houden en het fototoestel, met een waarde van fl.900,- veilig te stellen. De aangehouden man is 23 jaar en afkomstig uit Hooghalen. Omdat deze man ook nog een gevangenisstraf tegoed heeft van een week is hij ingesloten.

Nieuw Dordrecht, diefstal auto
Een 38-jarige bewoner aan de Bladderswijk OZ ontdekte vanmorgen dat vannacht bij zijn woning zijn groene Renault Megane was weggenomen. De auto heeft een waarde van ongeveer fl. 40.000,-.

Erica, kleuter onder hek
Gisteravond wilde een 6-jarige jongen zijn oom helpen met het sluiten van een hek aan de Ericasestraat. Daarbij schoot het hek (6 meter breed en 1.20 meter hoog, geschat gewicht 200 kg) van de muur en kwam op de jongen en zijn oom terecht. De oom kwam er zonder letsel vanaf maar de jongen brak vermoedelijk zijn been. Hij werd naar het SZE overgebracht. Het hek diende om vee tegen te houden.

Frederiksoord, fietsongeval
Gisteravond reden zes wielrenners uit Steenwijkerwold over het fietspad langs de MAJ van Swietenlaan. Zij reden twee aan twee. In een flauwe bocht kwamen zij een 26-jarige fietser uit Vledder tegemoet die op de groep inreed. Als gevolg hiervan kamen de zes wielrenners ten val en werd één van hen, een 44-jarige man, gewond alsmede de man uit Vledder. Zij werden beiden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel.

Meppel, alcomobilist
Vannacht reed een 26-jarige man uit Ruinerwold met zijn auto over de weg Bleekerseiland. Agenten zagen dat een koplamp van de auto defect was en spraken de bestuurder hierop aan. Daarbij roken zij een alcohollucht. Onderzoek wees een promillage uit van 0,7.

Zuidlaren, alcomobilist
Vannacht reed een 28-jarige man uit Warffum met zijn auto over de Millystraat. Een alcoholcontrole wees een promillage uit van 0,8.

Gieterveen, alcomobilist
Agenten zagen vannacht een auto nogal slingerend rijden over de Bonnerveen. Een ademtest lukte niet waarna met toestemming van de bestuurder door een arts een bloedtest werd afgenomen. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd.

Ansen, ongeval met letsel
Vrijdagavond omstreeks 22.00 uur reed een 19-jarige man uit Wedde met zijn auto over de Dwingelerweg. Daar kwam hij met de wielen in de berm en na een stuurcorrectie raakte het voertuig in een slip en kwam tegen een boom tot stilstand. De bestuurder raakte bekneld en werd door medewerkers van de brandweer uit de auto gehaald, een 26-jarige inzittende uit Westerbork werd door agenten buiten de auto in de berm aangetroffen. Beiden werden naar het WZA overgebracht. Aard van het letsel niet bekend.

Hoogeveen, diefstal auto
Een 35-jarige vrouw aan de Reiger ontdekte vanmorgen dat haar lichtblauwe VW Golf vannacht was weggenomen vanaf de parkeerplaats voor haar flat. Zij gaf toe dat de auto niet afgesloten was geweest. Waarde van de auto onbekend.

Hoogeveen, auto in brand
Ontdekte vannacht een buurtbewoner aan de Klaverkamp dat een auto, staande op een oprit naast een woning, in brand stond. Samen met de eigenaar en de politie begon men te blussen. Om te voorkomen dat de brand kon overslaan naar de woning werd de auto op de weg getrokken waarna de brandweer de brand kon blussen. Er wordt ernstig rekening gehouden met brandstichting.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Dodelijk ongeval in Emmen '
Lees ook