Korps: Groningen, plaats: Diverse 29-07-2001
Politiebericht Groningen
zondagochtend 29 juli 2001

Dagelijkse berichten

Uithuizen: dodelijk ongeval
Afgelopen nacht is een 15-jarige jongen uit Uithuizen bij een ernstig ongeval op de Lageweg/Bovenhuizen om het leven gekomen. De jongen werd overreden door een bestelauto van een 49-jarige inwoner van Uithuizen. De bestuurder merkte in het donker te laat op dat de jongen met zijn fiets midden op de rijbaan van de Lageweg lag. De bestelauto reed vervolgens over de jongen en zijn fiets heen. De jongen moest met zeer ernstig letsel naar een ziekenhuis in Groningen worden gebracht. Het crash team van het AZG verleende hulp bij het ongeval. De jongen overleed zondagochtend in het ziekenhuis.

Sint Annen: kettingbotsing op Eemshavenweg
Bij een kettingbotsing op de Eemshavenweg moesten zaterdagochtend twee inzittenden van een personenauto uit Groningen met nekletsel naar een ziekenhuis. De auto was aangereden door een 23-jarige automobilist uit Middelstum. Deze bemerkte te laat dat twee voor hem rijdende auto's hadden afgeremd voor overstekende eenden. Hij botste op de auto van een 30-jarige Groningse, die vervolgens tegen een Duitse automobilist opbotste. Twee auto's moesten worden afgesleept.

Winsum: geen rijbewijs wel alcohol
Op de Trekweg naar Onderdendam bekeurde de politie afgelopen nacht een 23-jarige inwoner uit Uithuizen. De man werd gecontroleerd toen bleek dat zijn auto geen verlichting voerde. Agenten roken dat de man alcohol had gebruikt. Bij een blaastest werd 1.1 promille vastgesteld. Bovendien bleek de man geen rijbewijs te bezitten. Tegen hem werd proces verbaal opgemaakt. · Dat overkwam ook een 26-jarige man uit Roodeschool. Hij reed ook zonder zijn licht te hebben ontstoken op de Oude Dijk in Uithuizen. Bij controle bleek de man 1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. · *In Winschoten bleek een inwoner van Finsterwolde 1.7 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De man werd op het Bovenburen gecontroleerd en weigerde in eerste instantie mee te werken en mee te gaan naar het bureau. Hij vertoonde zeer provocerend gedrag. Uiteindelijk lukte het toch een blaastest af te leggen. Hem staat enkele forse boetes te wachten.

Appingedam: illegale vreemdeling
Bij een woninghaan de Van Saksenlaan heeft de politie een 22-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. De man veroorzaakte problemen bij een ex-vriendin en ging zonder toestemming van de vrouw met haar kind uit wandelen. Agenten troffen de man in de omgeving van de woning aan en namen hem mee naar het bureau. Daar bleek dat de man geen verblijfsvergunning had. Hij is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.
.

Delfzijl: jongens vallen van balkon
Bij een flat aan de Rijksweg zijn afgelopen nacht twee jongens van een tweede etage van een balkon gevallen. De mannen hadden een feestje en waren op het balkon aan het stoeien. Het muurtje van het balkon was echter net opnieuw gemetseld en hield de stoeiende vrienden niet. Beiden vielen naar beneden. Een van de jongens, afkomstig uit Groningen viel een balkon lager en liep daarbij been- en armletsel op. Hij moest naar het ziekenhuis worden gebracht. De andere jongen kwam er zonder kleerscheuren vanaf.

Vlagtwedde: jongen met bromfiets ten val
Een 18-jarige bromfietser uit Ter Apel kwam zaterdagavond lelijk ten val. De jongen reed op zijn bromfiets over de Wollinghuizerweg richting Ter Apel. Toen hij aan de linkerzijde van de weg een nieuw fietspad zag volgde hij met de bromfiets dit fietspad. Het bleek een in aanleg zijnd fietspad te zijn, waarbij bij elke oprit houten flonders waren aangebracht omdat de weg nog niet geplaveid bleek te zijn. De jongen kwam met een van de flonders in aanraking en vloog over de kop. Hij moest met buikklachten naar het ziekenhuis.

Sellingen: lastige klanten
In een disco aan de Dorpsstraat liep het vannacht uit op een vechtpartij. Een tiental bezoekers zocht ruzie met andere discogangers, waarbij het uiteindelijk op een flinke vechtpartij uitliep. Door de tien veroorzakers werd bovendien allerlei leuzen geroepen. Uiteindelijk gingen de tien er in twee auto's vandoor. Hierbij vergaten ze echter een van de ruzie schoppers, een 16-jarige jongen uit Oude Pekela, die door de politie werd aangehouden. Bij de vechtpartij snelden er het een en ander, waaronder een toegangsdeur. De politie stelt een onderzoek in naar de groep.

Hoogezand: vernielzucht
De politie kreeg zondagochtend een melding dat een tweetal mannen een bushokje op de Jan Huitzingstraat vernielden. Toen agenten een onderzoek instelden zagen ze de beide mannen lopen. Een 31-jarige man uit Hoogezand trapte juiste tegen een geparkeerd staande auto aan. Agenten zagen dat de achterruit van de auto werd vernield en hielden de man aan. Hij werd voor onderzoek ingesloten.

Groningen: bedreiging
In de Gelkingestraat heeft de politie afgelopen nacht een 28-jarige Groninger aangehouden. De man was lastig bij een café omdat hij niet werd toegelaten. Toen agenten de man aanspraken weigerde hij zijn naam op te geven en wilde hij niet vertrekken. De cafe baas gaf te kennen dat de man hem ook bedreigd had met een mes. Nadat de verdachte was aangehouden bleek hij in zijn zak een opengeklapt mes te hebben. Op weg naar het bureau werden de agenten ook nog een woordelijk door de man bedreigd. Hij werd ingesloten ter ontnuchtering, vanwege zijn alcohol gebruik.

Groningen : man rijdt door na ongeval met letsel Op de Flemingstraat werd zaterdagavond een 42-jarige vrouw uit Groningen met haar bromfiets aangereden door een 19-jarige automobilist uit Almelo. De bestuurder van de auto reed na het ongeval weg. De vrouw met letsel achterlatend. Zij bleek na aankomst in het ziekenhuis een heupfractuur te hebben opgelopen. De politie kon in de loop van de avond op het Ghandiplein de automobilist traceren en aanhouden. Hij bleek onder invloed te zijn. Van de man werd een bloedproef genomen. Hij bekende door te zijn gereden.

Groningen: winkeldievegge
Een 20-jarige vrouw uit Ommen werd zaterdagmiddag betrapt bij een kledingzaak in de Herestraat. De vrouw probeerde daar kleding ter waarde van ruim F 800, - weg te nemen maar werd daarbij door beveiligingsmedewerkers aangehouden. Aan het bureau bleek dat de vrouw ook elders al kleding had weggenomen. De vrouw is ingesloten.

Inlichtingen afdeling Communicatie tel. 0900-8844(30ct/m)

Deel: ' Dodelijk ongeval in Uithuizen '
Lees ook