Postbus 4240 Politie Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon (071) 5459800
Fax (071) 5459326
Afkomstig van: Jaap Nelemans
Datum: 17 augustus 2001

Bromfiets tegen hek Lisse (D1)
Een 16-jarige bromfietser uit Lisse is vrijdag 17 augustus rond 3.00 uur om nog onbekende reden tegen een stenen en houten hek op de Heereweg gereden. Hij liep daarbij hoofdletsel en een gebroken been op. Hij is overgebracht naar het LUMC in Leiden. De bromfietser bleek tevens niet in het bezit van een bromfietscertificaat en zijn bromfiets was niet verzekerd.

Inbreker aangehouden Oegstgeest (D2)
Een 35-jarige man uit Leiden is donderdag 16 augustus rond 21.00 uur aangehouden op de Dirck van Swietenlaan. Hij had geprobeerd in te breken in één van de woningen in die straat. Buurtbewoners hielden de man aan en droegen hem vervolgens over aan de politie. De Leidenaar is ingesloten.

Dodelijk slachtoffer na schietpartij Leiden (D4) Bij een schietpartij op perron 9b van NS station Leiden Centraal is donderdagavond 16 augustus omstreeks 20:30 uur een 19-jarige man uit Rotterdam ernstig gewond geraakt. Door omstanders werden onmiddellijk de hulpdiensten gewaarschuwd. Van zeer nabij zou met een vuurwapen in het gelaat van het slachtoffer geschoten zijn. In kritieke toestand is de Rotterdammer met ernstig hoofdletsel door de ambulance naar het nabijgelegen LUMC gebracht voor medische hulp waar hij in de loop van de nacht is overleden. Slechts korte tijd na de schietpartij hielden twee agenten op een parkeerterrein langs de Morssingel drie mannen aan. De aandacht van de surveillerende agenten werd getrokken toen het drietal hard de stationshal uitrende. De drie verdachte mannen; 17, 18 en 19 jaar oud en alledrie in Leiden woonachtig, zijn aangehouden en zullen worden verhoord. De polite heeft inmiddels meerdere getuigen van de schietpartij gesproken. Vermoedelijk is een ruzie tussen de betrokkenen eerder op de dag aanleiding voor het misdrijf geweest. Politie Leiden-Voorschoten en de Spoorwegpolitie van het KLPD zijn direct een onderzoek gestart. Op de vluchtroute van de drie aangehouden mannen zijn, mede op aanwijzing van getuigen, twee vuurwapens gevonden. Alle drie zijn de mannen na hun aanhouding in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

Politie houdt overvaller Esso benzinestation aan Leiden (D4) De politie van Leiden heeft donderdag 16 augustus in Leiden een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van de gewapende overval op het Esso benzinestation aan de Willem de Zwijgerlaan op dinsdag 14 augustus jl. De politie kwam de man op het spoor door recherche-onderzoek. Agenten herkenden de man en gingen tot de aanhouding over.

Auto rijdt tegen invalidewagen Leiden (D4)
Een 55-jarige Roelofarendsvener is donderdag 16 augustus rond 12.20 uur op de Langegracht met zijn de auto tegen een 42-jarige Leidse in een invalidewagen aangereden. De man stond eerst stil op de Langegracht en reed vervolgens achteruit waarbij hij de Leidse niet voor liet gaan. De invalidewagen werd hierbij omver gereden. Het slachtoffer liep hierbij een gekneusde elleboog en blauwe plekken op. Zij is ter controle naar het LUMC overgebracht.

Vechtpartij Leiden (D4) Een 22-jarige Oegstgeestenaar en een 21-jarige Leidenaar kregen donderdagavond 16 augustus ruzie met elkaar. Aanleiding zou een eerder conflict tussen de beide mannen zijn. De mannen zijn bekenden van elkaar. De Oegstgeestenaar meldde zich na afloop bij het politiebureau om aangifte te doen. Hij had een gezwollen rode plek in het gezicht opgelopen. De Oegstgeestenaar werd even later aangehouden. Deze verklaarde op zijn beurt aangifte tegen de ander te willen doen.

Rijden onder invloed Alphen aan den Rijn (D5) In de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 augustus heeft de politie een 37-jarige automobilist uit Alkmaar aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Een andere automobilist had de man slingerend over de Eisenhowerlaan zien rijden en de politie gewaarschuwd. Na de blaastest is de Alkmaarder overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalysetest. Hij bleek een ademalcoholgehalte van 550 te hebben (220 is de limiet). De man kreeg een rijverbod van zes uur en een proces-verbaal.

Brand Boskoop (D6) In de vroege ochtend van vrijdag 17 augustus heeft de politie geassisteerd bij de bestrijding van een grote brand in Boskoop. Enkele minuten na 04:00 uur werd een brand gemeld in een houtvezelbedrijf aan de Toegangseweg in Boskoop. De brandweerkorpsen van Boskoop en Waddinxveen zijn uitgerukt om de brand te blussen. Persoonlijke ongevallen hebben zich niet voorgedaan. Ook heeft de brand op het bedrijf dat in de polder is gelegen geen risico's voor de volksgezondheid opgeleverd. De brandweer heeft het vuur wel onder controle gekregen maar zal de bluswerkzaamheden mogelijk nog lange tijd moeten voortzetten tot het vuur volledig is uitgeblust.

Snelheidscontrole Haastrecht (D8) De politie heeft donderdag 16 augustus van 09.00 tot 12.00 uur op de Provincialeweg Oost een snelheidscontrole gehouden met behulp van een zogenaamde lasergun. Hierbij werden 32 snelheidsovertredingen geconstateerd. De hoogstgemeten snelheid was 77 km/uur waar een maximum toegestane snelheid van 50 km/uur geldt. Ook werden er drie processen-verbaal uitgedeeld voor het niet dragen van de gordel.

Deel: ' Dodelijk slachtoffer na schietpartij op NS-station Leiden '
Lees ook