Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 29-08-2001 Politieberichten district Kerkrade (RKey; 14.45 u) Woensdag, 29 augustus 2001

District Kerkrade

Kerkrade; aangehouden
Afdgelopen dinsdagavond omstreeks 22.45 kreeg de politie een melding van getuigen dat enkele personen de toegangsdeur van de Passage aan de Kloosterraderplein in Kerkrade vernielden. Daarbij waren de schuifdeuren ontzet geraakt. De politie die terplaatse ging heeft op de Hoofdstraat een 21-jarige man uit Kerkrade aangehouden die voldeed aan de opgegeven signalementen. De verdachte werd op verdenking van poging inbraak in de Passage aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in naar diens mogelijke betrokkenheid daarbij.

Landgraaf; over de kop
Afgelopen nacht, dinsdag op woensdagnacht omstreeks 01.20 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding op Op de Heugden in Landgraaf. Bleek dat een 28-jarige automobilist uit Landgraaf de macht over het stuur was kwijtgeraakt en met zijn auto achtereenvolgens tegen een betonnen zogenaamde varkensrug, een lichtmast en een hek was gebotst waarbij de auto over de kop was geslagen. De automobilist liep hierbij door glasscherven licht letsel op aan zijn gezicht en armen. De auto is zwaar beschadigd (total loss). Bleek dat de automobilist onder invloed zijn auto had bestuurd. Ademanalyse wees uit dat hij meer dan viermaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 2,1 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Simpelveld; dodelijke aanrijding
De identiteit van de dodelijke slachtoffers en het ernstig gewonde slachtoffer van de aanrijding afgelopen dinsdagmiddag op de Wijnstraat in Simpelveld, kan worden bekendgemaakt. Het dodelijke slachtoffer, een bromfietsbestuurder is een 68-jarige man uit Kerkrade en het andere dodelijke slachtoffer, de motorbestuurder is een 32-jarige man, eveneens uit Kerkrade. De duo-passagier op de motor, die bij de aanrijding ernstig gewond is geraakt, is een 35-jarige vrouw uit Kerkrade. Zij is opgenomen op de afdeling Intensive Care in het Atrium-ziekenhuis in Heerlen en haar toestand is nog nog altijd ernstig/kritiek. De politie die nog altijd bezig is met het uitgebreide onderzoek naar de precieze oorzaak/toedracht en omstandigheden van de aanrijding, is op zoek naar getuigen. Die kunnen contact opnemen met de politie in Vaals, tel 0900 8844.

Susteren; vuurwapens
De politie maakt proces-verbaal op tegen de bewoner van een woning aan de Heidestraat in Susteren terzake overtreding van de Wet wapens en munitie. Bij controle op 15 augustus jl. in diens woning trof de politie er 2 pistolen, 2 revolvers, 1 flobertgeweer en een meerpuntige speerpunt aan. De wapens werden voor nader onderzoek inbeslaggenomen en nader onderzoek heeft uitgewezen dat het hierbij gaat om echte vuurwapens. De politie had aanwijzingen, waaronder een eerdere tv-uitzending waarin de verdachte in beeld kwam als wapenverzamelaar, dat hij mogelijk onrechtmatig vuurwapens had en ging dan ook controleren.

Deel: ' Dodelijke aanrijding in Simpelveld '
Lees ook