DoeHetZelfAdvocaat neemt doehetzelfnotaris.nl over


AMSTERDAM, 20140327 -- De website doehetzelfnotaris.nl gaat verder onder de paraplu van Justitia Omnibus BV, onder andere de uitgever van DoeHetZelfAdvocaat. Met deze bundeling van juridische initiatieven zullen consumenten en ondernemers nog makkelijker toegang tot het recht krijgen.

Doehetzelfnotaris.nl werd in juli 2009 door BV Notarian gelanceerd en was daarmee de eerste online aktengenerator binnen het notariaat. Per maand vinden duizenden bezoekers de website en stellen online zelf hun aktes samen. Op de website kunnen een groot aantal notariële akten worden gemaakt. Dat kan een testament zijn, maar ook de oprichting van een BV of een van de vele andere opties. De zelf gekozen aangesloten notaris neemt vervolgens het dossier met inachtneming van de noodzakelijke belehrung in behandeling. Notariskantoren door het hele land passeren deze akten tegen forse kortingen op hun gebruikelijke tarieven.

Er is een duidelijke trend te signaleren waarbij mensen steeds meer zelf gaan doen. Dat geldt voor het boeken van een reis, maar ook zeker voor juridische zaken. Justitia Omnibus voorziet al op verschillende manieren in deze trend. Zo is er een databank van meer dan 600 overeenkomsten beschikbaar via www.overeenkomsten.nl. Voor de notariële documenten was er nog een blinde vlek. De toevoeging van doehetzelfnotaris.nl is dan ook een mooie aanvulling.

De geavanceerde techniek waarmee doehetzelfnotaris.nl werkt kan ook op andere gebieden worden toegepast. Op deze manier kan het recht nog beter toegankelijk worden gemaakt.

Pablo van Klinken, directeur van Justitia Omnibus BV: “Wij zijn heel blij met deze overname. Wij geloven in de kracht van de mensen om dingen meer zelf te doen. De komende jaren zullen wij nog fors groeien in deze markt.“

 


Deel: ' DoeHetZelfAdvocaat neemt doehetzelfnotaris.nl over '
Lees ook