Ingezonden persbericht


DOEJEMEE.NL, dé site voor het organiseren van activiteiten, is live

Rotterdam- 24 augustus 2001. "Niks te doen of 't veel te druk? Laat je verrassen of organiseer het op www.doejemee.nl!" Dit is de slogan waarmee de activiteiten- en matchingsite voor groepen en individuen de lucht in gaat. De site is een initiatief van Sjoerd Vrijburg en is ontwikkeld door e-business specialist DesignState. DoeJemee heeft de ambitie om dé activiteitensite van Nederland te worden en gaat van start met een uitgebreide campagne in Rotterdam.

Doel en Doelgroep
Het doel van de site is om individuen en groepen, middels een slimme 'match '-functionaliteit bij elkaar te brengen. Iedereen kan er activiteiten organiseren of inhaken op bestaande initiatieven. Alle soorten activiteiten krijgen hier een plek, zoals sporten, samen thuis of uit eten, een feest organiseren of game-sessies houden. De site DoeJemee gaat vandaag van start en de promotiecampagne richt zich voornamelijk op studenten en jonge actieve professionals in de regio Rotterdam. Indien de site een succes wordt, start ook een landelijke campagne. In de nabije toekomst wil DoeJemee uitgaanstips meegeven, meer interactiviteit inbouwen en foto's van individuen en groepen delen op de persoonlijke en groepspagina's.

Hoe werkt DoeJemee?
Op de homepage schrijven gebruikers zich in waarna ze via het 'rad van activiteiten' zelf voorstellen doen of inhaken op bestaande initiatieven. Bij een 'match' worden telefoonnummers en e-mail uitgewisseld. Iedereen krijgt zijn eigen pagina waarop overzichten van individuele en groepsactiviteiten worden bijgehouden, Ook groepen krijgen een eigen pagina met onder andere een kasboek dat de uitgaven bijhoudt.

Bouwen aan DoeJemee
Volgens Django Blok, designer van DoeJemee en Lead Creative bij DesignState: "De design laag staat volledig los van het technische gedeelte. Hierdoor heb ik me uitstekend kunnen richten op een eigentijdse en functionele vormgeving. Uniek zijn de Flash controls die via XML worden gevuld vanuit de database zoals het rad van activiteiten op de home page." Mark Farragher, CTO van DesignState vult aan: "Door gebruik van de reeds bestaande componenten BizXtensions Profile en Content voor de agenda en gebruikersprofielen, was het mogelijk om DoeJemee met een klein team in enkele maanden te bouwen."

Achtergrondinfo
Sjoerd Vrijburg over DoeJemee: "In het snelle en drukke bestaan van nu verwateren bestaande contacten soms makkelijk. De dynamiek van nu biedt echter tegelijkertijd een hoop nieuwe ontmoetingsmogelijkheden. Daarom past DoeJemee zo goed bij deze tijd: zelf het initiatief nemen om via internet nieuwe sociale contacten op te zoeken, activiteiten te organiseren na studeer- of werktijd en vrienden bijeen te brengen op een groepspagina. De site biedt het voordeel dat men op ieder moment, vanaf iedere plek in één handeling alle activiteiten kan organiseren."

DesignState richt zich op ondernemingen die zich willen profileren via e-business. Daarvoor zijn de BizXtensions ontwikkeld: de bouwstenen voor het opzetten van e-business. BizXtensions bestaat uit de componenten Content, Agent, Profile en Commerce. Het grafische team werkt aan ergonomisch verantwoorde user interfaces en webdesign.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onderstaande personen: DoeJemee B.V., De heer S.G. Vrijburg
Roobrughof 32, 3011 MJ Rotterdam
Tel (010) 4133330, Mobiel 06 53317209
e-mail: sgvrijburg@xs4all.nl

DesignState, Mevrouw M. Bex
Curieweg 24, Postbus 373, 2400 AJ Alphen a/d Rijn
Tel (0172) 42 79 87, Fax (0172) 42 79 88, Mobiel 06/150 94 691
e-mail mieke@designstate.com, www.designstate.nl

Deel: ' DoeJeMee Activiteiten- en matchingsite '
Lees ook