Dolfinarium viert verjaardag van De Koepel met leeftijdsgenoten

Gratis dagje Dolfinarium voor 30-jarigen

Harderwijk, 3 september 1999 - De Koepel van het Dolfinarium bestaat dit jaar precies 30 jaar. Om dit te vieren trakteert Dolfinarium Harderwijk in de maand september iedereen die in 1969 is geboren op een gratis dagje Dolfinarium.

Gratis toegang voor 30-jarigen
Om de 30e verjaardag van dé locatie van de populaire dolfijnenshows te vieren, trakteert Dolfinarium Harderwijk alle 30-jarigen op een gratis toegangskaartje. Wie bij de kassa van het Dolfinarium door middel van een geldig identificatiebewijs aantoont dat hij of zij in 1999 zijn dertigste verjaardag viert, krijgt in de periode van 1 tot en met 30 september 1999 gratis toegang tot de avontuurlijke Wereld van de Zee. Vergeet dus als je in 1969 bent geboren niet je paspoort of rijbewijs mee te nemen en deze aan de kassa van het Dolfinarium te tonen voor een dag vol spetterend plezier.

30 jaar De Koepel
Het karakteristieke dolfijnenonderkomen is al jaren de blikvanger van Harderwijk. In 1969 verrees aan de rand van het Veluwemeer in Harderwijk een uniek, overdekt dolfijnenonderkomen. Tot de bouw van De Koepel werd besloten door Frits den Herder, de toenmalige eigenaar van het Dolfinarium in Harderwijk. Frits den Herder stelde in 1965 de buitenbassins van zijn privécollectie zeezoogdieren tegen betaling open voor het publiek. Gestart werd met vier dolfijnen en vijf zeeleeuwen waarmee diverse shows werden gegeven. Vanaf het begin was deze attractie geliefd bij het publiek. De shows werden echter in de open lucht opgevoerd en dit bracht ten aanzien van de exploitatie de nodige onzekerheden met zich mee. Daarom werd besloten tot de bouw van De Koepel. Tijdens het 30-jarig bestaan van het Dolfinarium in 1995 werd De Koepel ingrijpend gemoderniseerd. Tegenwoordig vindt hier dagelijks de spectaculaire dolfijnenshow "Het Geheim van Dolfijnen-Eiland" plaats. De Koepel biedt plaats aan 2.200 personen en is daarmee nog steeds een van de grootste overdekte dolfijnenverblijven ter wereld. 30-jarigen actievoorwaarden
Deze actie is uitsluitend geldig voor iedereen die is geboren in het jaar 1969 en op vertoon van een geldig identificatiebewijs bij de kassa van het Dolfinarium in de periode van 1 september tot en met 30 september 1999. De actie kan niet gecombineerd worden met andere acties, (groeps)kortingen en Air Miles. Gratis toegangskaarten zijn niet inwisselbaar voor contant geld.

Dolfinarium Harderwijk is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur (om 16.00 uur sluiten de toegang en de kassa's). Toegangsprijzen variëren van ƒ 28,00 p.p. (voor kinderen van 4 t/m 11 jaar, gehandicapten en 65+-ers op vertoon van pas) tot ƒ 31,00 p.p. voor volwassenen. Voor groepen vanaf 25 personen zijn er speciale toegangsprijzen en arrangementen.

Noot aan de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Afdeling Marketing & Communicatie Dolfinarium Harderwijk Telefoon: (0341) 467 467

Deel: ' Dolfinarium viert verjaardag Koepel met leeftijdsgenoten '
Lees ook