Doneer je ongebruikte cadeaubonnen aan SingelSwim Utrecht


SingelSwim heeft de Nederlandse primeur. Voor het eerst is het mogelijk om een goed doel te ondersteunen door het doneren van cadeaubonnen.

UTRECHT, 20160609 -- Op zondag 19 juni wordt in Utrecht voor de tweede keer de SingelSwim Utrecht georganiseerd in Park Lepelenburg. SingelSwim Utrecht is een grootschalig zwemevenement waarin gesponsorde zwemmers een parcours van 1,2 of 2 km afleggen. Het evenement is een initiatief van Stichting FSHD en Spieren voor Spieren met het doel om geld in te zamelen om de spierziekte FSHD de wereld uit te helpen. Je kunt op twee manieren mee doen, als deelnemer of als (geld)sponsor.

Doneren met cadeaubonnen
Cadeaubonnen die je ongebruikt in je keukenla hebt liggen zijn ideaal om te schenken aan een goed doel. Vaak weten we niet eens hoeveel bonnen we nog hebben liggen. Toch is het de moeite waard om er eens naar te kijken. Tientallen miljoenen Euro aan bonnen liggen ongebruikt te wachten op besteding. Of beter nog, om gedoneerd te worden.

Tot voor kort was het voor de ontvangende goede doelen echter niet eenvoudig om deze cadeaubonnen contant te maken. Het controleren van cadeaubonnen en deze verkopen aan particulieren (bijvoorbeeld via marktplaats) vereist nogal wat organisatie en tijd. SingelSwim Utrecht heeft een primeur door als eerste goede doel cadeaubonnen als donatie te kunnen ontvangen. Het 'te gelde maken' van de cadeaubonnen wordt uitbesteed aan één van haar sponsoren: wissel.nl. Wissel.nl, een nieuw bedrijf dat zich bezig houdt met de in- en verkoop van 2dehands cadeaubonnen, verzorgd het verkopen van de cadeaubonnen belangeloos. De volledig opbrengst wordt overgemaakt aan de Stichting FSHD ten behoeve van onderzoek (met name van prof. dr. Geijsen van het Hubrecht Instituut te Utrecht).


Cadeaubonnen doneren.. hoe werkt dat?

Cadeaubonnen doneren kan op verschillende manieren:
  1. Bezoek 19 juni tijdens de SingelSwim Utrecht de wissel.nl promotiestand in park Lepelenburg en lever daar je bonnen persoonlijk of anoniem in;
  2. Stuur je cadeaubonnen naar Stichting SingelSwim Utrecht: Van Limburg Stirumstraat 8, 3581VA Utrecht;
  3. Stuur je cadeaubonnen naar Wissel Nederland BV, onder vermelding van "SingelSwim Utrecht" Antwoordnummer 7195, 3990TD Houten.


Deel: ' Doneer je ongebruikte cadeaubonnen aan SingelSwim Utrecht '


Lees ook