Algemene Inspectiedienst (AID)

Foto's van de doop van het visserij-inspectievaartuig 'Barend Biesheuvel' op 30 augustus 2001

Eindelijk was het dan zover! Het nieuwe schip van de Algemene Inspectiedienst (AID) werd gedoopt. De laatste maar zeer belangrijke formele plechtigheid, zodat daarna de AID-controleurs aan het echte werk kunnen beginnen; de inspecties op zee.

Het was een feestelijke bijeenkomst bij de scheepsbouwer Damen Shipyards in Gorinchem, met vele gasten uit binnen- en buitenland én de minister en staatssecretaris van LNV.

Iedereen had zich verzameld op het platform voor het schip en de bemanning stond op linie aangetreden aan boord van het schip, juist boven het schalmgat.

Precies om 15.00 uur sprak mevrouw B.I. Van Leeuwen-Schuitemaker, partner van wijlen de heer mr. B.W. Biesheuvel de magische woorden: "Ik doop u en geef u de naam Barend Biesheuvel en wens u en uw bemanning een behouden vaart." Daarna werd het rood-wit-blauwe lint doorgeknipt en spatte de fles champagne kapot op de blauwe scheepshuid.

Na de doop werd in het restaurant van Damen Shipyards een toost uitgebracht op het nieuwe schip.

Hierna volgde de toespraak van minister L.J. Brinkhorst en de heer K. Damen, directeur van Damen Shipyards en de bezichtiging van het inspectievaartuig voor belangstellenden. Van deze gelegenheid werd ruimschoots gebruikt gemaakt.

Foto van de Barend Biesheuvel tijdens de proefvaart op 11 juli 2001. Foto: Flying Focus, Castricum.

Deel: ' Doop visserij-inspectievaartuig Barend Biesheuvel '
Lees ook