Door brand verloren voorraad Meuwissen wordt snel aangevuld


Magazijn Meuwissen Bouwprodukten BV tijdens nieuwsjaarsnacht geheel uitgebrand

HAARLEM, 20080103 -- Tijdens de nieuwjaarsnacht 2008 is het magazijn van Meuwissen Bouwprodukten B.V. te Haarlem door brand getroffen. Brandweerkorpsen uit geheel Noord-Holland hebben de nacht en de dag erna alles in het werk moeten stellen om de omringende percelen te redden. Gelukkig deden zich geen persoonlijke ongevallen voor. Wel zijn vrijwel alle op voorraad staande artikelen van Meuwissen vernietigd. De schade loopt in de miljoenen.

De fabriek van Meuwissen, die ca 1 km verwijderd is van het magazijn, is niet door deze brand getroffen waardoor de voorraden in de komende weken op eigen kracht kunnen worden hersteld.

Medewerkers van Meuwissen Industrie B.V. en Meuwissen Bouwprodukten B.V. zijn gemobiliseerd om de klanten zo snel als mogelijk te bedienen. De productie is voor de komende weken 24 uur per etmaal volgepland inclusief de weekenden.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Politie en brandweer onderzoeken de zaak. Meuwissen geeft de hoogste prioriteit aan het snel weer op peil brengen van haar voorraden.

Over Meuwissen

Sinds 1954 worden er bij Meuwissen in Haarlem producten ontwikkeld en geproduceerd voor de Bouw en de Industrie. Wat ooit begon als `De Nederlandsche Teer en Asphaltfabriek' is uitgegroeid tot een zeer modern en goed geoutilleerd bedrijf, dat haar bestaansrecht ontleent aan producten gebaseerd op de techniek van extrusiecoaten en lamineren.
Sinds de oprichting ligt de focus van de onderneming op groei, productontwikkeling, kwaliteit en de relatie met haar afnemers, die in hoge mate bepalend zijn voor het product-assortiment. Zo is Meuwissen onder andere de uitvinder van de eerste generatie waterkerende/ dampdoorlatende folie. Ook een product als Alkreflex (isolatie door reflectie) komt uit de keuken van Meuwissen. Bekende merken van Meuwissen zijn: Miofol, Polytex en Akreflex. Ongeveer 50 miljoen m technische folie verlaat per jaar, na een strenge kwaliteitscontrole, de fabriek en vindt haar weg naar staalfabrieken, de golfkartonindustrie, professionele verpakkers en voor een groot gedeelte naar de bouwplaatsen in Nederland, Engeland, Frankrijk en andere Europese landen.

Meuwissen Bouwprodukten B.V.
www.meuwissen.nl


Deel: ' Door brand verloren voorraad Meuwissen wordt snel aangevuld '
Lees ook