Ingezonden persbericht

Door de slagmethode is vrijwel elke toegangsdeur vanaf heden onveilig

Bron: uitzending Nova 28-4-2005

WEHL, 20050428 -- Wat is de slagmethode: Met een aangepaste sleutel (slagsleutel), die overigens vrij verkrijgbaar is via het Internet, kan men - door met een hamer of schroevendraaier op de slagsleutel te tikken - een "veilige" cilinder simpelweg openen. Sterker nog, men kan zelf een slagsleutel maken door een sleutel van een bepaald merk dieper in te vijlen of te bewerken zodanig, dat deze sleutel als slagsleutel kan worden toegepast op een groot aantal cilinders binnen dit bepaalde merk.


Is deze methode bekend:
Bovenstaande slagmethode is helaas bij vele fabrikanten en instanties bekend, maar men ziet het gevaar niet.
Bedenk, dat zelfs geavanceerde cilinders met een SKG 3 sterren en het politie keurmerk simpelweg te openen zijn, waarbij er absoluut geen inbraakschade geconstateerd wordt.

Probleem:
Hoe verklaar ik bij de verzekering dat er is ingebroken als er geen inbraakschade is?

Oplossing:
Comari Holland BV heeft in tegenstelling tot alle andere cilinderleveranciers de oplossing. Dit bedrijf levert vanaf midden mei 2005 de M&C slagveiligheidscilinder© die bestand is tegen dit nieuwe fenomeen. De M&C slagveiligheidscilinder© is vanaf die datum verkrijgbaar via de grote bouwmarkten in Nederland.

Zodra de slagmethode wordt toegepast, wordt de M&C slagveiligheidscilinder© door een extra beveiligingsstift geblokkeerd.

Op onze website www.mcbeveiliging.nl treft u een demonstratie aan van de slagmethode.

Deel: ' Door de slagmethode is vrijwel elke toegangsdeur vanaf heden onveilig '
Lees ook