Doorbraak automatisch boekhouden door UBL


Den Haag, 20151105 -- Goed nieuws voor ondernemers; met boekhoudsoftware hoef je nauwelijks nog zelf te boeken! Naast bankmutaties en aangiftes kunnen nu ook de inkoop- en verkoopfacturen volledig geautomatiseerd verwerkt worden in de boekhouding en dat is een doorbraak voor boekhoudsoftware. Dit levert namelijk een besparing op van gemiddeld 6 minuten of EUR 2.50 per factuur!

Boekhoudsoftware doet al heel wat automatisch, maar gaat nu een stap verder door ook de facturen automatisch te boeken. Niet door middel van het al oude principe scan & herken, maar door simpelweg de factuur naar een persoonlijk e-mailadres te (laten) sturen. Robert Mijnsbergen van Cash Software legt uit: “Door een factuur te e-mailen naar de boekhouding, kan deze ná fiattering volledig automatisch verwerkt worden. Zo wordt de relatie waar nodig aangemaakt of bijgewerkt en de factuur foutloos ingeboekt. Niet alleen een UBL-factuur, maar ook een factuur in PDF kan op deze manier automatisch geboekt worden.“

De foutgevoeligheid neemt hierdoor verder af en het bespaart een hoop extra tijd naast alle besparingen die boekhoudsoftware al te bieden had, zoals de bankenkoppeling voor automatisch verwerken bankmutaties en het automatisch verzenden van aangiftes via Digipoort. Ook voor accountants- en administratiekantoren is dit een groot voordeel. De administratie is altijd bij met een volledig digitaal dossier en online benaderbaar voor klanten.

E-factureren is het elektronisch verzenden van facturen, per e-mail met als bijlage een UBL- en/of PDF-bestand. In dit UBL-bestand staat alle factuurinformatie in een gestandaardiseerd formaat, zodat deze direct kan worden geboekt in de administratie van de ontvanger. UBL is inmiddels de wereldwijde standaard voor facturen. Het is van belang dat het bedrijfsleven hierin meegaat, want automatisch factureren is de toekomst!


Deel: ' Doorbraak automatisch boekhouden door UBL '
Lees ook