Ingezonden persbericht


Persbericht

Amersfoort, 4 september 2001

Doorbraak voor christelijke televisie in Roemenië

HILVERSUM Een drietal programma s over het christendom in Nederland, gemaakt door de Roemeense partner van Stichting 3xM, is onlangs twee keer uitgezonden op de nationale televisie in Roemenië. 3xM-directeur Martien Timmer spreekt van "een doorbraak voor christelijke televisie in Roemenië".

Timmer: ,,Onze projectpartner verzorgt vijf keer per jaar vijf minuten christelijke zendtijd op de nationale televisie. Nu is deze serie documentaires uitgezonden; drie programma s van elk 25 minuten. Dat deze miniserie wordt herhaald, geeft aan dat de Roemeense nationale televisie oog heeft voor de expertise en de kwaliteit van onze projectpartner."

De drie programma s zijn deze zomer opgenomen op verschillende locaties in Nederland. Dit was mede mogelijk dankzij een subsidie van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De drie documentaires belichten achtereenvolgens de thema s Geloof en kerk , Geloof en media en Geloof en politiek .

Naast zendtijd op de nationale televisie verzorgt de Roemeense 3xM-partner een half uur zendtijd per twee weken op tien regionale kabelstations in Roemenië, met in totaal honderdduizenden aansluitingen.

Deel: ' Doorbraak voor christelijke televisie in Roemenië '
Lees ook