TuinbouwNet


Actuele berichten groenten

Doorbraak voor Rucola?

In Duitsland is het al een trend en volgens kenners gaat Rucola een mooie toekomst tegemoet. De groente heeft een scherpe smaak met een intensieve aroma en het vitamine C-gehalte is hoog. Je kan er over twisten of het onder de kruiden of onder de slasoorten moet worden gerekend. Onze oosterburen verwerken Rucola in de salade.

De Italianen zijn als eerste met het product op de markt gekomen. Al enkele generaties teelt de familie Rago in de provincie Salerno Rucola. Door het succes van de afgelopen jaren bedraagt het areaal in Italië nu zo'n 100 hectare. Bijna negentig procent van de productie gaat naar Duitsland, waar het via Italiaanse restaurants de markt verovert.

Duitse telers zijn ook al gestart met de teelt van Rucola. Volgens het marktbureau ZMP bedraagt de productie bij onze oosterburen op dit moment zo'n 1.000 ton per jaar. De telersprijs lag deze zomer - afhankelijk van de verpakking - tussen de negen en twaalf gulden per kilo. In Nederland is de teelt nog kleinschalig en vooral kruidenspecialisten houden zich ermee bezig.

Deel: ' Doorbraak voor Rucola in Duitsland? '
Lees ook