UDO BUYS PUBLIC RELATIONS

Dorint bouwt hotels in Amsterdam en Schiphol

P E R S B E R I C H T

Investering van fl 350 miljoen

Dorint Hotels & Resorts bouwt hotels in
Amsterdam en op Schiphol

AMSTERDAM, 28 september 2001 - Tussen de huidige Amsterdam Passenger Terminal en het toekomstige Muziekgebouw aan de Oostelijke Handelskade wordt volgend voorjaar begonnen met de bouw van het nieuwe prestigieuze hotelproject Dorint City Harbour Amsterdam. Het 4 sterren Dorint City Harbour Amsterdam krijgt 388 kamers en 16 conferentieruimtes, waaronder een ballroom met een capaciteit voor 500 gasten. Mede door deze faciliteiten en de centrale ligging nabij centrum en het Centraal Station kan het nieuwe hotel in de hoofdstad op het gebied van conferenties en andere grootschalige bijeenkomsten een prominente rol gaan spelen. De opening van het hotel is gepland in april 2004.

Een jaar eerder opent het Dorint Conference Airport Hotel, Amsterdam Schiphol-East, waarvan de bouw al volgende maand begint. Het hotel wordt gesitueerd in het hart van Schiphol-Oost, tegenover De Oude Toren. Dit 4 sterren hotel krijgt 442 kamers en 15 conferentieruimtes. Het wordt april 2003 geopend. In beide hotels samen investeert Dorint fl 350 miljoen en verschaft daarmee ruim 400 arbeidsplaatsen, aldus berekent Regional Director of Operations Kees Teer, die verantwoordelijk is voor de bouw van de beide projecten. Dorint heeft al drie hotels in Nederland, het 4 sterren hotel Dorint Den Haag, Dorint Cocagne Eindhoven (5 sterren) en het Dorint Airport Hotel (4 sterren) nabij Schiphol.

De bouw van de beide hotels in de Amsterdamse regio past binnen het sterk op expansie gerichte beleid van de internationale Dorint Groep, dat haar hoofdzetel heeft in Mönchengladbach. Voorzitter van de Raad van Toezicht is dr. Herbert Ebertz, die een meerderheid bezit van de aandelen van de Dorint Groep. Dit jaar wordt gerekend op een omzet van 950 Miljoen Duitse Mark.

De Dorint Groep is in 1959 gesticht, is marktleider in Duitsland en een van de leidende hotelketens in Europa. Op dit moment bestaat ze uit 82 hotels met 26.000 bedden in acht Europese landen. Over vijf jaar zullen dat 140 hotels zijn. Het merendeel van de hotels heeft 4 sterren, een kleiner aantal beschikt over 3 sterren en momenteel heeft een twaalftal hotels 5 sterren. Behalve in een snelle groei worden vele miljoenen geïnvesteerd in kwaliteitsverbetering, hetgeen ook al onmiddellijk heeft geresulteerd in een hogere bedbezetting. De Groep ontvangt nu al per jaar meer dan vier miljoen gasten en heeft 6000 medewerkers.

Deel: ' Dorint bouwt hotels in Amsterdam en Schiphol '
Lees ook