Dovilo BV groeit 4000 procent in haar eerste 6 maanden


Cloud computing blijkt nog voor veel verbetering vatbaar

ALBLASSERDAM, 20141007 -- Datamanagement specialist Dovilo B.V. heeft in haar eerste half jaar een omzetgroei van 4000 procent gerealiseerd en behoort daarmee tot de snelste groeiers in de ict-markt. "Dat lukt je als nieuwkomer in een verzadigde markt alleen als je iets beter doet dan de rest", zegt directeur en oprichter Bertram Rutte. Op 29 en 30 oktober staat zijn bedrijf op de Storage Expo van de Jaarbeurs in Utrecht.

In data capaciteit vertaalt de omzetgroei zich in een gemiddelde groei van 1 terabyte per uur over dit eerste half jaar. Dovilo heeft nu voor haar klanten in totaal 10 petabyte aan data uitgeleverd. "Vergelijk het met een parkeerdek met 1000 auto's. In zes maanden tijd hebben wij dan 10.000 parkeerdekken bijgebouwd", zegt Rutte trots.

Innovatie

Wat Dovilo beter doet dan de rest is de innovatie van het datamanagement beheer. Eindelijk beginnen nu alle bedrijven van enige omvang in te zien dat innovatie in hybride cloud computing allerlei voordelen biedt. Hybride cloud computing is het combineren van eigen IT met uitbesteding van progammatuur en gegevens aan gespecialiseerde bedrijven, die de gegevens via internet ontsluiten en beveiligen. Dat ontlast bedrijven van veel technische kopzorgen, hardware- en softwarekosten en maakt de bedrijfsgegevens makkelijker toegankelijk, vaak met een betere beveiliging.

[Quadrant van Hybride Cloud IT met Dovilo als spil]
Hybride Cloud IT met Dovilo als spil

Veel leveranciers van hybride cloud computing maken deze beloften nog niet waar omdat hun data management tools nog niet op cloud computing zijn toegesneden. Zij werken met beheertools uit een vorige generatie waardoor het oplossen van storingen en het ontwikkelen van nieuwe applicaties ingewikkeld en dus kostbaar is.

Waar vroeger een netwerkprovider nodig was om internettoegang te krijgen en een systeembeheerder om te snappen hoe je accenttekens uit je toetsenbord krijgt en bijvoorbeeld weer een andere partij om de internetserver up and running te houden, heeft Dovilo dat allemaal in één hand genomen. "Met Software Defined Storage en vergaande integratie met virtualisatie platformen hebben wij het beheer van alle verschillende lagen van het OSI-model in één kolom samengebracht", zegt Bertram Rutte. "Dat verklaart onze voorsprong op de concurrentie."

Veranderende markt

Datamanagement kost bedrijven steeds meer. Bij veel organisaties zijn de kosten van data-opslag inmiddels meer dan 70% van het totale IT budget. Dovilo kan de prijs per eenheid drastisch doen dalen, zonder de risico’s te vergroten. Bovendien kan Dovilo zich makkelijker aanpassen aan de wensen van de klant. Dankzij de focus op innovatie van data management kenmerkt de Dovilo aanpak zich door pragmatisme, specialisatie en expertise op het gebied van infrastructuren.

De wensen van de klanten kunnen gerealiseerd worden op projectbasis maar ook op basis van een abonnement op on-demand clouddiensten. Contracten kunnen eveneens "duaal" worden aangeboden; betaling op projectbasis, bij abonnement of een combinatie daarvan. Al dan niet gecombineerd met clouddiensten van Dovilo en derden.

Dovilo verwacht dit succes verder te kunnen laten groeien in de komende jaren. Er is nog veel groei te verwachten van bedrijven die voor innovatie kiezen en het uitbesteden van hun ict-zorgen in een steeds verder globaliserende economie. Dankzij haar innovatieve software realiseert Dovilo een just-in-time planning voor haar klanten wat in de ict-wereld keer op keer een redelijk unieke prestatie blijkt te zijn.

Wie zich verder wil laten overtuigen, vindt Dovilo op de Storage Expo in de Utrechtse Jaarbeurs op 29 en 30 oktober op hoekstand nummer 01.A049 met het thema Business Continuity & Software Defined Storage.

Over Dovilo

Dovilo verbindt de open punten in een ICT omgeving tot een totaal oplossing die veel beter aansluit bij de hedendaagse dynamische markt en behoeften van bedrijven. Met integratiemogelijkheden tussen private- en publieke cloud, infrastructuur, support- en projectdiensten in een combinatie die ideaal is en past bij de specifieke klantbehoefte. De medewerkers van Dovilo zijn gecommitteerde professionals, die iedere dag klaar staan het maximale te realiseren uit de ICT omgeving van de klant.

Voor meer informatie zie www.dovilo.eu
òf
Informeer direct persoonlijk bij Dovilo B.V.:
Telefoon: 0031(0)854868686
Mail: info@dovilo.eu


Deel: ' Dovilo BV groeit 4000 procent in haar eerste 6 maanden '
Lees ook