Dow AgroSciences en KWS sluiten overeenkomst voor onderzoek en productontwikkeling

Ondernemingen gebruiken EXZACTTM-precisietechnologie voor verbetering van suikerbieten

INDIANAPOLIS--(BUSINESS WIRE)-- 20100909 --

Dow AgroSciences LLC, een volledige dochtermaatschappij van Dow Chemical Company (NYSE: DOW), heeft vandaag bekendgemaakt dat ze een langdurige overeenkomst voor onderzoek en productontwikkeling heeft gesloten met KWS SAAT AG (KWS), gericht op het gebruik van EXZACT™-precisietechnologie.

Volgens de bepalingen van de overeenkomst biedt Dow AgroSciences KWS een commerciële licentieoptie voor kenmerken en producten die in suikerbieten worden ontwikkeld met EXZACT-precisietechnologie, naast een onderzoekslicentie voor toepassing in verschillende rijgewassen. EXZACT-precisietechnologie biedt een veelzijdige en complete toolkit voor gerichte genoommodificatie in planten. Het aangetoonde vermogen om specifiek en efficiënt genoomsequenties in de doelplant aan te spreken, levert een effectief en robuust instrument op voor precieze genoomengineering en “gene stacking” (genopstapeling).

“KWS is een wereldmarktleider op het gebied van suikerbietenzaad,” aldus Kay Kuenker, Vice President voor New Business van Dow AgroSciences. “Door onze EXZACTTM-precisietechnologie te combineren met de activiteiten op het gebied van kenmerkontwikkeling en plantenkweek van KWS hebben we een kans om een meerwaarde tot stand te brengen voor en innovatie te bieden aan de landbouwmarkt. Deze overeenkomst is wederom een voorbeeld van de wijze waarop Dow AgroSciences haar groeistrategie realiseert door middel van technologische innovatie en samenwerking. Met het oog op de toekomst legt deze overeenkomst tevens de grondvesten voor een langdurige onderzoeksrelatie waarbij we kunnen samenwerken om EXZACTTM toe te passen op allerlei gewassen waarvoor we beide belangstelling hebben.”

Samen zullen Dow AgroSciences en KWS hun gecombineerde knowhow, state-of-the-arttechnologie en ervaring inzetten om de volgende generatie suikerbietenkenmerken en gewasproducten op de markt te brengen.

De overige bepalingen van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt.

Over Dow AgroSciences

Dow AgroSciences LLC, gevestigd in Indianapolis, Indiana, VS, is een uitstekende landbouwonderneming die wereldwijd innovatieve agrochemische en biotechnologische oplossingen aanbiedt. Het bedrijf, een volledige dochtermaatschappij van Dow Chemical Company, heeft een omzet van 4,5 miljard dollar. Nadere inlichtingen vindt u op www.dowagro.com. Voor informatie over de EXZACT™-precisietechnologie klikt u op de volgende link: www.exzactprecisiontechnology.com.

™ Handelsmerk van Dow AgroSciences LLC

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Dow AgroSciences

Robyn Heine, 001 317/337-4807

Ticker_symbol NYSE:DOW

Deel: ' Dow AgroSciences en KWS sluiten overeenkomst voor onderzoek '
Lees ook