Download-record Windows Media Player 9 Series met 14 miljoen exemplaren in de eerste maand

Betere geluidskwaliteit, Fast Streaming-technologie en hogere Player-prestaties voornaamste redenen van populariteit

Schiphol-Rijk, 7 februari 2003 - De vraag van consumenten naar de nieuwe Microsoft Windows Media Player 9 Series en Windows Movie Maker 2 voor Windows XP heeft in de eerste maand van hun beschikbaarheid alle download-records gebroken. Tijdens deze periode werden wereldwijd maar liefst veertien miljoen exemplaren van Windows Media Player 9 Series gedownload - wat neerkomt op ruim vijf downloads per seconde, een verdubbeling van het vorige record dat op naam stond van Windows Media Player 7. De belangrijkste reden voor deze populariteit is de tevredenheid onder gebruikers.

De enorme populariteit van de nieuwe speler komt volgens onderzoek van Microsoft door verschillende belangrijke verbeteringen van Windows Media Player 9, waaronder snelle en flexibele afspeelmogelijkheden. In een onderzoek onder meer dan 1600 gebruikers van de bètaversie van Windows Media Player 9 Series, afgerond in november 2002, werden vooral de volgende punten als belangrijk genoemd:
* Bijna negen van de tien gebruikers toonden hun waardering voor vernieuwingen zoals de betere geluidskwaliteit, de nieuwe Fast Streaming-technologie en snelheidsverbeteringen van de speler zelf.
* Bijna acht van de tien gebruikers waren erg tevreden over de nieuwe Mini-Player modus, nieuwe geluidseffecten zoals crossfading en volumeaanpassingen en de nieuwe mogelijkheden van de Smart Jukebox.
Windows Movie Maker 2 ook al drie miljoen keer gedownload Windows Movie Maker 2 voor Windows XP, het programma waarmee video-opnamen eenvoudig bewerkt kunnen worden en met anderen uitgewisseld, is door consumenten over de hele wereld enthousiast ontvangen. Dit mag blijken uit het feit dat Movie Maker 2 tijdens deze eerste maand al meer dan drie miljoen keer werd gedownload.

Beschikbaarheid
De nieuwste versie van Windows Media Player 9 Series voor Windows XP kan worden gedownload van de adressen https://www.microsoft.com/windowsxp/experiences/ en https://www.windowsmedia.com/. De nieuwste versie van Windows Movie Maker 2 voor Windows XP is voor download beschikbaar op de adressen https://www.microsoft.com/windowsxp/experiences/ en https://windowsupdate.microsoft.com/.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan diensten en producten - waaronder softwareoplossingen voor snel en flexibel zakendoen. Deze zijn ontwikkeld om mensen en organisaties nu en in de toekomst meer mogelijkheden te bieden voor toegang tot de informatie die zij nodig hebben, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.

Deel: ' Download-record Windows Media Player 9 Series met 14 miljoen exempla.. '
Lees ook