Apple Benelux

iBook Wireless Mobile Classroom

Laat leerlingen werken met de nieuwste technologie op hun eigen plek: aan hun schoolbankje, op de grond, op de gang of in de bibliotheek. Met het draadloze mobiele iBook-klaslokaal worden de beheermogelijkheden van een computerlokaal, de bewegingsvrijheid van draagbare computers en de kracht van het Internet gecombineerd tot een gebruikersvriendelijke en voordelige oplossing, die optimale bewegingsvrijheid biedt. Met deze oplossing kunnen de computers snel en moeiteloos gebruiksklaar worden gemaakt.

De basis voor draagbare computers
Alle technologie voor het draadloze mobiele iBook-klaslokaal op een verrijdbaar wagentje. Via een AirPort-basisstation kan met de iBook-computers in het computerlokaal een draadloze verbinding tot stand worden gebracht binnen een straal van 50 meter*. En wanneer het basisstation op een bestaande Ethernet-poort is aangesloten, hebben de leerlingen direct toegang tot het netwerk van de school en het Internet. Een ander groot voordeel is dat je alle iBook-computers tegelijkertijd kunt opladen en dat je daarvoor slechts één apparaat op het stopcontact hoeft aan te sluiten.

Onbeperkt studeren
Leerlingen kunnen ook buiten het computerlokaal of klaslokaal met de nieuwste technologie werken. Dankzij de flexibiliteit van het draadloze mobiele iBook-klaslokaal kunnen zij letterlijk overal in het gebouw hun kennis uitbreiden. En aangezien de iBook-computers op een verrijdbaar wagentje staan, kunnen de computers optimaal door zowel docenten als leerlingen in verschillende klaslokalen worden gebruikt. Ook de beveiliging laat niets te wensen over. De solide constructie van het computerlokaal en de vergrendelbare deurtjes zorgen ervoor dat de iBook-computers optimaal beveiligd zijn wanneer ze niet worden gebruikt.

Geen kabels of extra onderdelen vereist
Het grootste voordeel van het draadloze mobiele iBook-klaslokaal is dat de kosten van bekabeling en de installatietijd tot een minimum kunnen worden beperkt. Je hoeft geen muren te slopen of lokalen te verbouwen. Je hoeft evenmin geld uit te geven aan een vast computerlokaal. Met deze oplossing kun je op een efficiënte manier meerdere computers in een klaslokaal plaatsen.
iBook Cart

Register Koop nu jouw draadloze mobiele iBook -klaslokaal bij jouw Apple reseller
Een praktijkvoorbeeld van het mobiele klaslokaal De Alsacienne-school in Frankrijk was op zoek naar een mobiele IT-oplossing voor de natuurkunde-, scheikunde- en biologielokalen. De school wilde een oplossing waarmee de leerlingen hun eigen videomateriaal en afbeeldingen konden gebruiken en ook een verbinding met het Internet tot stand konden brengen. De school koos uiteindelijk voor het draadloze mobiele iBook-klaslokaal van Apple.

De elf iBook-computers op de Alsacienne-school zijn allemaal uitgerust met een AirPort-kaart, zodat ze moeiteloos naar andere klaslokalen kunnen worden verplaatst zonder dat er kabels, extra telefoonlijnen of extra netwerkapparatuur aan te pas komen.

AirPort biedt leerlingen en docenten een ongekende gebruikersvriendelijkheid en bewegingsvrijheid, zodat ze hun werkplek zelf kunnen kiezen. En dat is een enorm voordeel in een tijd waarin flexibiliteit en onbeperkte toegang tot informatie steeds belangrijker worden en de traditionele klassikale lesmethode niet meer zo vanzelfsprekend is.


* Voor draadloze Internet-toegang zijn een AirPort-kaart, een AirPort-basisstation en Internet-toegang nodig (waarvoor je mogelijk dient te betalen). Bepaalde Internet-aanbieders, zoals America Online, zijn momenteel niet compatibel met AirPort. Het bereik van AirPort is in een overdekte ruimte ongeveer 50 meter vanaf het AirPort-basisstation. Het bereik kan variëren, afhankelijk van de omgeving. De snelheid van de verbinding kan variëren en is afhankelijk van het aantal gebruikers.

Deel: ' Draadloos mobiel iBook-klaslokaal '
Lees ook