Gemeente Tilburg


---
PERSBERICHT

Draaibrug wordt unieke logeerplek voor één nacht
DROOMSHOW OP HET WATER

De enige brug in Nederland die nog handmatig wordt opengedraaid, de Piusbrug in Tilburg, verandert vrijdag 9 september in een eiland voor één nacht. Maximaal dertig logés zullen de nacht doorbrengen op de opgedraaide brug. De brugslapers worden begeleid door zogenoemde droomcoaches die helpen om hen de dromen van die nacht te laten onthouden en te noteren. De unieke overnachting is een initiatief van Poel-Concept en maakt deel uit van het project 'Dromenbank' van stichting Kunstmaan. Er zijn nog enkele plaatsen vrij (reserveren via piushaven.sleep.inn@gmail.com).

De draaibrug in de Piushaven is niet alleen slaapplek, het vormt ook het podium voor een openbare 'Droomshow': een gevarieerd programma met o.a. live muziek, 3D-animatiefilm en nachtcircus-acts. Publiek is van 22.00u tot 00.00u van harte welkom om vanaf de velden aan de Noord-oever (Prinsenhoeve) het programma bij te wonen. De toegang is gratis en reserveren is niet nodig, een picknickkleed of klapstoel meenemen is handig. Aan de oever staat de mobiele tap van Burgemeester Jansen paraat om het publiek te bedienen.

Podiumprimeur
De brug in geopende stand vormt, met zijn oppervlak van 7 x 27 meter met een relatief kleine afstand tot de oever, een zeer sfeervol, uniek en karakteristiek openluchtpodium. De DRAAIBRUG SLEEP-INN is een primeur, waarin een historisch stuk stedelijke architectuur op inventieve wijze voor cultuur wordt ingezet.

Tijdens het avondprogramma wordt de nieuwe 3D-film 'Wiçpuklacki' van Jeroen de Leijer vertoond. Bradley's Circus (Unplugged!) treedt op en circusartiesten betreden het slappe koord. Dit en nog meer wordt afgewisseld door presentaties van poëzie, kunst en van de dromen die mensen hebben achtergelaten op de website www.dromenbank.com, voorgelezen door Beewee Nederkoorn, de Nachtbruggemeester himself!

Dromenbank op de brug
Na de Droomshow blijft de brug een eiland voor één nacht, waar de 30 logés de nacht door zullen brengen, slapend onder de blote hemel. De Dromenbank waarin de dromen worden opgeslagen is ook na de DRAAIBRUG SLEEP-INN via www.dromenbank.com voor iedereen 24 uur online toegankelijk voor het inbrengen, delen en bewaren van eigen dromen.

De DRAAIBRUG SLEEP-INN is een initiatief van Miranda Poel en Kunstmaan. Dit project wordt mogelijk gemaakt door Piushaven levend Podium en de gemeente Tilburg informatie: www.dromenbank.com


---

Deel: ' Draaibrug wordt unieke logeerplek voor één nacht '


Lees ook