Provincie Drenthe


Drents woordenboek voor winnaar Toalkwis

Assen, 1 maart 1999
Persberichtnummer 99-049Inwoners van Drenthe tonen onverminderd belangstelling voor de Drentse streektaal. Dat bleek ook weer tijdens het Open Huis van de provincie Drenthe op 20 februari. Ruim 100 aanwezigen namen toen deel aan de Taolkwis. Uit de goede inzendingen is mevrouw Willemien Dirks uit Emmen als winnaar getrokken. Zij heeft daarmee het Woordenboek van de Drentse Dialecten van Geert Kocks gewonnen. Willemien Dirks ontvangt dit woordenboek binnenkort uit handen van gedeputeerde Marga Kool van Cultuur.

De Taolkwis werd georganiseerd door de provincie Drenthe in samenwerking met streektaalfunctionaris Egbert Meijers van Drentse Taol en twee docenten van de Drenthecursus van streektaalinstituut Drentse Taol. De heer Meijers noemt het bemoedigend dat zoveel mensen belangstelling toonden voor de Taolkwis.

Dat het Drents een variant van het Nedersaksisch is, en dat de populaire streektaalgroep uit Erica Skik heet, wist bijna iedereen. Sommige andere vragen bleken wat moeilijker. Zo wist niet iedereen het nummer van de Taoltillefoon, waar men voor alle vragen over streektaal terecht kan (0592 - 381173).Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (05920) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl

Deel: ' Drents woordenboek voor winnaar Toalkwis '
Lees ook