Regiobank Drentse Fiets4Daagse zamelt 1606 euro in voor gehandicapte kind

Regiobank Drentse Fiets4Daagse zamelt 1606 euro in voor gehandicapte kind

De Regiobank Drentse Fiets4Daagse werkt dit jaar samen met NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. De organisatie van de vierdaagse vroeg deelnemers om een donatie te doen voor dit goede doel voor kinderen met een handicap; dat leverde het mooie bedrag op van 1606 euro.

Vier dagen samen fietsen in de Regiobank Drentse Fiets4Daagse is al vijftig jaar een belevenis met een groot gevoel van vriendschap en saamhorigheid. De samenwerking met het goede doel NSGK sluit hierbij als vanzelfsprekend aan. Het is belangrijk dat iedereen mee kan doen; een visie die beide organisaties samen uitdragen.

NSGK zet zich in voor kinderen en jongeren met een beperking. Zij staan vaak aan de zijlijn, omdat dingen moeilijker gaan. NSGK vindt dat alle kinderen er gewoon bij horen en zet zich in voor oplossingen. Jaarlijks worden er honderden projecten gesteund die ervoor zorgen dat ook deze kinderen kunnen spelen, sporten, leren en werken, liefst samen met leeftijdgenoten zonder handicap. Want NSGK vindt het belangrijk dat kinderen met en zonder beperking elkaar ontmoeten, samen opgroeien en van elkaar leren.

In 50 jaar tijd is de vierdaagse fietstocht uitgegroeid tot een uniek evenement met een sfeer van ‘Eén grote familie’. Gezond bewegen is mogelijk voor iedere doelgroep met een variatie aan verschillende afstanden en keuze uit diverse startplaatsen. Ook de RollOn-Route biedt fietsbeleving voor deelnemers die minder mobiel zijn.

Vele deelnemers hebben hun waardering voor deze feestelijke editie van de Regiobank Drentse Fiets4Daagse laten merken door bij de inschrijving een donatie over te maken naar NSGK.. De organisatie van de Regiobank Drentse Fiets4Daagse is bijzonder verheugd om bij de feestelijke opening van het jubileum jaar bekend te maken dat in totaal een bedrag van 1606 euro is gedoneerd voor de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind.

Met deze gift kan NSGK verder werken aan een samenleving waarin iedereen vanzelfsprekend meedoet. Vindt u dat ook belangrijk? Help mee en steun NSGK. Tijdens de fietsdagen van 7 t/m 10 juli fietsen komt u op verschillende plaatsen onderweg vrijwilligers tegen die zich inzetten voor NSGK. U kunt dus nog steeds doneren.

Deel: ' Drentse Fiets4Daagse zamelt 1606 euro in voor gehandicapte kind '


Lees ook