Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Ook dressuur in de schijnwerpers tijdens Bathmen te Paard

19/02/2003

Bathmen, 19 februari 2003
Paardensportevenement Bathmen te Paard begint dit jaar op dinsdag 25 maart en eindigd zaterdagavond 29 maart. In deze laatste week van maart staat manege `t Ruiterkamp in Bathmen (Ov.) vijf dagen lang in het teken van paardensport op de hoogste niveaus. Bathmen te Paard is uniek door de combinatie van diverse takken van paardensport.

Bathmen te Paard is een vijfdaags paardensportevenement van Landelijke Rijvereniging (LR) Bathmen e.o. en ponyclub De Molenruiters. De afgelopen jaren groeide Bathmen te Paard uit tot een evenement met nationale allure.
Sinds de start van Bathmen te Paard in 1998 zijn vele vrijwilligers van de Bathmense ponyclub en rijvereniging voortdurend in de weer geweest om het evenement in manege `t Ruiterkamp te perfectioneren. De organisatie van Bathmen te Paard is hierdoor steeds professioneler geworden. Niet alleen het publiek weet dit op waarde te schatten. Ook de menners en ruiters komen graag naar Bathmen. Dat blijkt onder meer uit het groot aantal opgaves voor de diverse wedstrijdonderdelen die de afgelopen maanden al binnenkwamen.

Sterke punten uitgebouwd
Bij het samenstellen van het programma van Bathmen te Paard 2003 is de organisatie uitgegaan van de sterke punten van de afgelopen jaren. Daardoor krijgt onder meer de spectaculaire springderby op de vrijdagavond een vervolg. Ook aan de wensen van dressuurliefhebbers is gehoor gegeven. De woensdagavond staat geheel in het teken van de dressuursport. Topamazone Tineke Bartels zal tijdens deze avond een centrale rol spelen in het programma.

Programma
Het programma voor Bathmen te Paard 2003 ziet er als volgt uit.

Dinsdag 25 maart- Menavond
De openingsdag van Bathmen te Paard staat in het teken van de mensport. Overdag strijden de regionale menners met elkaar, `s avonds aangevuld met wedstrijden tussen de nationale rijders met vierspannen paarden en pony's. Een van de aandachttrekkers van de avond is ongetwijfeld topmenner Mark Weusthof uit het Twentse Rossum die een `vierspanshownummer' zal verzorgen. De menavond krijgt een internationaal karakter. Bij de wedstrijd vierspan paarden meten vier Duitse en vier Nederlandse topmenners hun krachten.

Woensdag 26 maart - Dressuuravond
Overdag zijn er op woensdag 26 maart springwedstrijden paarden klasse L en klasse M.
Woensdagavond is de dressuuravond. Topamazone Tineke Bartels uit Hooge Mierde laat onder meer zien wat er komt kijken bij het beoefenen van de dressuursport op de hoogste niveau's.

Donderdag 27 maart - Show-avond
Op donderdag 27 maart zijn er overdag springwedstrijden paarden klasse M en Z/ZZ
De donderdagavond is voor een groot publiek aantrekkelijk. Leden van ponyclub De Molenruiters en LR Bathmen e.o. verzorgen het grootste deel van het avondprogramma met verrassende shownummers, afgewisseld met spectaculaire wedstrijdonderdelen.

Vrijdag 28 maart - Eurocommerce Springderby
Vrijdag 28 maart komen de toppers uit de springsport naar Bathmen. `s Avonds komen de nationale ruiters onder meer in actie tijdens de spectaculaire Eurocommerce Springderby. De springderby wijkt onder meer af van normale springwedstrijden doordat de hindernissen anders zijn gebouwd waarbij het gebruik van natuurlijke materialen een belangrijk kenmerk is. De andere opzet van het parcours maakt de wedstrijd extra spectaculair doordat ruiters en hun paarden in situaties verzeild raken die ze niet dagelijks meemaken.

Zaterdag 29 maart - Grote prijs van Bathmen
Zaterdag 29 maart zijn er springwedstrijden voor pony's (klassen L, M, Z en ZZ). De landelijke top uit de ponysport gaat daarbij onder meer de strijd aan binnen de competitie om de Van der Heijden's Textiel Trophy.
Zaterdagavond is de finale voor de beste combinaties van de springwedstrijden van de voorgaande dagen (klassen L, M, Z en ZZ). De finalisten strijden met elkaar om de Grote Prijs van Bathmen.

Wie meer wil weten over het programma van Bathmen te Paard kan terecht op internet:

www.bathmentepaard.nl

Deel: ' Dressuur in de schijnwerpers tijdens Bathmen te Paard '
Lees ook