Jumping Amsterdam

Nieuws Item: Dressuurgala op Jumping Amsterdam Datum: 19-11-1999


Vrijdagavond 3 december is het ´showtime´ bij Jumping Amsterdam, in de Zuidhal van de RAI. Na de voor een groot publiek aantrekkelijke presentatie van KWPN-hengsten door de Bond van KWPN Hengstenhouders zet het paardentijdschrift Bit het programma voort met een dressuurgala. Door de ongekende belangstelling voor de dressuursport van de laatste jaren en de grote vraag van het publiek naar clinics, shows en demonstraties op dat gebied, is besloten het programma van Jumping Amsterdam uit te breiden met een heus dressuurgala.

Vanaf 20.30 uur wordt er bijna drie uur lang non-stop een zeer afwisselend programma gebracht van dressuur in alle mogelijke facetten. Bekende namen als Tineke en Imke Bartels, Arjen Teeuwissen en Mieke van Tergouw staan garant voor kwaliteit, terwijl het gebruik van verschillende typen paarden voor verrassing en afwisseling zorgen. Als een bonte aaneenschakeling van topattracties wordt het gala aan elkaar gepraat door speaker Jan Heidema. Het programma ziet er als volgt uit:

* Twaalftal Friezen, met medewerking van Nemo´s Bern uit Balkbrug;

* Clinic gehandicaptendressuur van Joop Stokkel;
* Tweespandemonstratie van Mieke van Tergouw en Riny Rutjes;
* Lange teugeldemonstratie met medewerking van Showstal Penthesileia uit Veenendaal;

* Intermezzo door Stichting het IJslandse Paard;
* Demonstratie kür op muziek met Ali Schöneburg, Edward Gal en Tineke Bartels;

* Barokshow met medewerking van Showstal Penthesileia;
* Clinic met Tineke en Imke Bartels;
* Kür op muziek door Arjen Teewissen

De samenwerking met Bit is al enige jaren succesvol, getuige de speakerscorner die voor de vaste bezoekers van Jumping Amsterdam zo langzamerhand een bekend fenomeen is. Kopstukken uit alle disciplines van de paardenwereld doen daar hun verhaal en beantwoorden vragen van het publiek. Ook dit jaar voor iedereen weer dè kans om eens te praten met een bekende amazone als Tineke Bartels, of om NOS-commentator Frits van ´t Groenewout in levende lijve te zien en te horen. Vier dagen lang komen er de meest uiteenlopende onderwerpen aan bod, van het maken van westernzadels tot het africhten van dressuurpaarden en van spoedeisende diergeneeskunde tot de toekomst van de samengestelde wedstrijdsport. Steeds meer bezoekers van Jumping Amsterdam weten daarom tussen het programma door de weg naar de speakerscorner in het strodorp te vinden. Dit jaar heeft de corner een nieuwe plek gekregen, direct aan de losrijpiste en het grote terras in de Oosthal.

Amsterdam, 18 november 1999

Copyright © 1997 / 1998 / 1999 - Horses of the Dutch

Deel: ' Dressuurgala op Jumping Amsterdam '
Lees ook