dressuurtalent tijdens zwolse paardendagen

het enige hengstenconcours ter wereld, de zwolse paardendagen, heeft dit jaar een imposante deelnemerslijst. op dinsdag 11 januari 2000 worden de voorrondes in de ijsselhallen verreden, op woensdag 12 januari zijn de finales.

voor fokkers en dressuurliefhebbers is de zwolse paardendagen een unieke kans om het jonge talent en de beste hengsten van elk stamboek op dezelfde locatie aan het werk te zien. met de jaarlijkse groei van het evenement nemen ook de kwaliteit en kwantiteit van het deelnemersveld toe. in de grand prix, waar gestreden wordt om de titel essent best stallion, zal dressuurkoning olympic ferro (v. ulft) met coby van baalen meedoen. hoewel hij zeker favoriet is, heeft ferro niet op voorhand gewonnen. acht andere hengsten zijn ingeschreven voor de grand prix dressuur, waaronder rohdiamant met lisa wilcox.

een andere hengst van het duitse gestüt vorwerk is de trakehner friedenfürst die in de kalshoven promising stallion (lichte tourniveau) zal worden voorgesteld door meervoudig olympisch kampioene nicole uphoff. in dezelfde klasse rijdt duits teamamazone alexandra simons-de ridder haar toptalent calambo (v. coriander). gestion junior (v. uniform) van anky van grunsven, catherston decipher (v. dutch courage) van lizzie loriston-clarke, inspekteur van marlies van baalen en de naar engeland geëxporteerde kwpn-hengst jester (v.wolfgang) zorgen in deze klasse voor zware concurrentie.

de strijd om de titel hitachi young stallion belooft veel kijkplezier voor het publiek. de wereldkampioen van de zesjarigen in arnhem sandro hit, zal met zijn ruiter ulf möller naar zwolle komen. sandro hit neemt het op tegen hengsten als de westfaler fidermark (v. florestan) van marlies van baalen, kimberley (v. cabochon) van imke bartels en iglesias (v. rubinstein) van marie-josé hulsman.

bij de zesjarigen springt de naam van reserve-wereldkampioen ictenos van anky van grunsven in het oog. een tweede kanshebber voor de titel youngster stallion is broere montecristo (v. el corona). met liseon kamper won hij in 1999 zowel de hengstencompetitie als de pavo cup, en werd zevende op het wereldkampioenschap in arnhem. de future stallion van 1999, mendel (v.contender) zal het op nemen tegen deze twee geweldenaars.

in de rubriek future stallion doen de hengsten mee die in januari vijf jaar worden. nathalie smeets rijdt de kwpn-hengst neostan (v.florestan i) en de nrps-hengst jetstream w (v. jetset d). duitser martin stamkötter neemt twee vijfjarige westfalers van johann hinnemann mee naar zwolle. de eerste is rilke (v. ritual), de tweede rheingau (v. rheinblick).

Deel: ' Dressuurtalent tijdens Zwolse Paardendagen '
Lees ook