MKB-Nederland


MKB Nieuws, bericht

18-02-2000

Drie mkb-exportmissies in voorbereiding

Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Staten/Canada zijn dit jaar de bestemmingen van de exportmissies van MKB-Nederland. De drie multi-sectorale exportmissies worden georganiseerd in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken, de Metaalunie en de ABN-AMRO. Het doel van de exportmissies is om mkb-ondernemers te steunen bij hun eerste stappen op de buitenlandse markt. Tijdens de exportmissie zal het programma hoofdzakelijk bestaan uit het leggen van de eerste handelscontacten met potentiële zakenpartners uit het land van bestemming.

De eerste exportmissie van 12 t/m 18 juni gaat naar de Verenigde Staten/Canada. De regio die wordt bezocht is Chicago/Toronto. Van 1 t/m 3 oktober vindt de exportmissie naar "Ile de France", Frankrijk, plaats. Op 21 en 22 november gaat de reis naar "Nordrhein Westfalen" in Duitsland.

Voorafgaand aan de exportmissies worden er voorlichtingsmiddagen georganiseerd. Op 6 april is er een voorlichtingsmiddag voor de Verenigde Staten/Canada. Op 22 mei is er een voorlichtingsmiddag voor Frankrijk en op 16 mei is er voorlichting over de Duitse expeditie. Tijdens deze bijeenkomsten komen er mkb-ondernemers aan het woord. Zij vertellen over hun export-ervaringen met desbetreffende landen. Verder is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Gitte Hoogland of Robert Morreau, tel. (015) 2191406. email: hoogland@mkb.nl.

Zoekwoorden:

Deel: ' Drie MKB-exportmissies in voorbereiding '
Lees ook