Ingezonden persbericht

Als bijlage en tevens in dit bericht.

Vr. groeten,
Inge Itkal.

P E R S B E R I C H TDRIE NIEUWE ACHTERHOEKSE FIETSGIDSEN VERSCHENEN

ACHTERHOEK - Wie aan de Achterhoek denkt, denkt aan fietsen. Weinig andere streken in ons land bieden zo veel afwisseling in landschap en bezienswaardigheden. Daarom zijn hier de afgelopen jaren ook zo veel fietsroutes bewegwijzerd. Het Achterhoeks Bureau voor Toerisme heeft zojuist drie luxueus uitgevoerde fietsgidsen op de markt gebracht met in elke gids tien routes. De drie gidsen beschrijven elk een ander deel van de Achterhoek: Oost-Achterhoek (Winterswijk en omgeving), Doetinchem-Montferland en De Graafschap (de streek rond Zutphen en Lochem). De gidsen kosten elk ' 12,50 c.q. ' 5,75 en zijn verkrijgbaar bij de VVV⤮s of via www.achterhoektoerisme.nl.

Luxueus uitgevoerd

De drie routegidsen kennen een luxueuze uitvoering. Elke pagina is op hoogwaardig papier gedrukt en apart gelamineerd. Dankzij de laminering is het papier bestand tegen een kleine regenbui. In de gidsen worden niet alleen de routes zelf aangegeven, maar ook de bezienswaardigheden onderweg krijgen alle aandacht. Van iedere tocht is een kaartje met ingetekende route en een tekst met beschrijving van bezienswaardigheden aan de route opgenomen. De gidsen hebben elk een formaat van 21 x 21 cm en een omvang van 28 pagina's. Tot slot is elke routegids voorzien van een ringband.

Routes

De opgenomen routes hebben verschillende afstanden, zodat voor elke fietser wel een route naar zijn smaak voorhanden is. Er zijn zogenaamde lokale ommetjes (routes van twintig kilometer rondom een stad of dorp), en ANWB-bewegwijzerde routes vermeld. Die routes hebben afstanden tussen de dertig en zestig kilometer en kunnen in veel gevallen halverwege worden ingekort. Bovendien is per editie een tweetal themaroutes opgenomen, met een exacte routebeschrijving. Thema⤮s zijn kastelen, musea, boerderijen en ~even de grens over⤮. De overzichtelijke kaarten completeren het geheel. Tot slot is voor de gebruiker nuttige informatie over horecagelegenheden onderweg vermeld.

Korting

Deze drie nieuwe gidsen zijn - speciaal voor lezers van dit blad - tijdelijk met korting verkrijgbaar. Tegen inlevering van dit artikel bij een van de VVV⤮s in de Achterhoek betaalt u geen ' 12,50, maar slechts ' 10,00 per editie. Per ingeleverd artikel kan één exemplaar van de routegidsen met korting worden gekocht. Deze kortingsactie is geldig tot en met 10 augustus 2001.

Zutphen, juli 2001.

Erwin Akkerman.

Deel: ' Drie nieuwe Achterhoekse fietsgidsen verschenen '
Lees ook