PERSBERICHT - 29 JULI 1999

DRIE TENTOONSTELLINGEN IN DE EFTELING

Tijdens de Efteling Zeven Mijls Zomer, de periode tot en met 29 augustus waarin het attractiepark tot 21.00 uur geopend is, kunnen bezoekers in de "Schatkamer van de Sprookjes" maar liefst drie verschillende tentoonstellingen bezichtigen.

Sprookjesliefhebbers kunnen terecht in de Dioramahal. De tentoonstelling "Wereldsprookjes" laat zien dat ieder land zijn eigen sprookje kent. Achttien ambassades hebben hun medewerking verleend. Wist u dat...

...het sprookje van Nils Holgersson (Zweden) oospronkelijk geschreven is als aardrijkskundeboek?
...een Amerikaanse schrijfster de verhalen van de Hollandse Hans Brinkers heeft bedacht. In een van de avonturen wordt verhaald over een jongetje die met een vinger in de dijk een grote ramp weet te voorkomen?
...het uit Frankrijk stammende sprookje van Roodkapje in de versie van Perrault een slechte afloop kent, terwijl de gebroeders Grimm voor een happy end gekozen hebben?
...we nog dagelijks geconfronteerd worden met bekende legende-figuren: Manneken Pis, de Kerstman en de Roemeense graaf Dracula?

In het Fata Morgana Evenementen Paleis vindt tot en met 25 augustus een K'nex-tentoonstelling plaats. Niet alleen bekende Efteling-attracties zijn nagebouwd, ook treft men er verschillende andere droomwerelden aan. Enkele weetjes:

Dit is de grootste K'nex-tentoonstelling ter wereld. In totaal is er meer dan 11.000 manuren aan deze expositie gewerkt.
De 3,5 meter grote vuurspuwende draak is opgebouwd uit 42.000 stukjes.
K'nex uitgevonden is door een Amerikaanse zakenman die zich tijdens een bruiloftsfeest verveelde. Hij boog rietjes om en zette ze in elkaar tot allerlei figuren.

Tot 5 september kunnen modelspoorliefhebbers iedere dag van 10.00 tot
18.00 uur in de Waterorgelzaal hun hart ophalen. Daar vindt wederom een Märklin-tentoonstelling plaats. Enkele wetenswaardigheden:

Märklin bestaat dit jaar 140 jaar. Met de overname van het merk Trix is het de grootste producent van modelspoorwegen ter wereld. Dagelijks worden er in de Märklin-fabrieken 3.000 locomotiefjes, 10.000 wagonnetjes en 30 km rails gemaakt.

In de expositie worden alle maten tentoongesteld: van spoor 1 (1:32) tot en met spoor Z (1:220). In het laatste geval zijn de locomotieven niet groter dan een pink en de uitvoerige details zijn dan ook meestal alleen te zien met een vergrootglas.

noot voor de redactie (niet voor publicatie)

voor meer informatie:
afdeling Communicatie van de Efteling:
tel: 0416-288308
fax:0416-288291

Deel: ' Drie tentoonstellingen in de Efteling '
Lees ook